Predicator amendat pentru că a citat din Biblie

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 24 aprilie 2015

S-a mai spus că Biblia este o carte rasistă. Mike Overd, de 50 de ani, fost paraşutist, a citat din Leviticul Vechiului Testament al Bibliei într-o predică pe spaţiul public, spunând că homosexualitatea este o abominaţie şi a fost penalizat. Infracţiunea lui: a folosit un limbaj “ameninţător”.

Overd a fost amendat cu suma de £200 şi i s-a cerut să plătească alţi £1.200 pentru costurile tribunalului. Judecătorul Shamin Qureshi de la Tribunalul Bristol a spus că “Overd cunoaşte prea bine puterea cuvintelor de a cauza durere” şi că acesta ar fi putut folosi alte secţiuni din Biblie care fac referire la homosexuali, însă pe un ton mai puţin jignitor.

Iniţial, predicatorul a refuzat să plătească o compensaţie de £250 unui homosexual care s-a simţit jignit la auzul acelor cuvinte. A acceeptat să plătească doar în momentul în care i s-a spus că alternativa va fi pedeapsa cu închisoarea pe o perioadă de 45 de zile.

Overd ţine predici la portavoce de cinci ani, timp în care a mai fost dat în judecată pe chestiuni similare, deşi în trecut a fost găsit nevinovat. Există temeri că dreptul la liberă exprimare este încălcat. Chiar şi aşa, Overd este hotărât să predice în continuare.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!