Pregătiri pentru alegerile locale

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 29 ianuarie 2016

Guvernul a adoptat hotărârile prin care s-au stabilit data alegerilor locale din acest an și modelele buletinelor de vot. Acestea vor avea loc în data de 5 iunie, iar hotărârea de guvern intră în vigoare de la 22 martie 2016. De asemenea, pe site-ul Secretariatului general al Guvernului au fost publicate modelele buletinelor de vot. Cu toate acestea, premierul Cioloș a declarat că se gândește la posibilitatea ca votul să aibă loc în două tururi de scrutin, așa cum cere PNL, nu într-un singur tur, așa cum prevede legea în acest moment.

Conform reglementărilor legale în vigoare, calendarul alegerilor locale este următorul: până la 6 aprilie, toate partidele trebuie să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central, iar până la 12 aprilie, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) trebuie să comunice numărul de alegători rezultat din Registrul electoral și din listele electorale complementare. Candidaturile pot fi depuse până la data de 26 aprilie, urmând ca ele să devină definitive, după depunerea contestațiilor, la data de 4 mai.

Campania electorală începe în 7 mai și se încheie pe 4 iunie. În duminica alegerilor, 5 iunie, votul începe la ora 7 și se încheie la ora 21:00.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!