Premiat de năsăudeni

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 8 aprilie 2016

624 useriuMaratonistul Tibi Uşeriu a fost premiat în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu Premiul de Excelenţă pentru câştigarea celui mai greu maraton din lume – maratonul Arctic Ultra 6633.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, i-a înmânat maratonistului Tibi Uşeriu cecul cu suma de 25.000 de lei pe care consilierii judeţeni au stabilit să o aloce, imediat după ce Tiberiu Uşeriu a câştigat maratonul Ultra 6633.

Tibi Uşeriu a primit totodată Premiul de Excelenţă al Judeţului Bistriţa-Năsăud, fiind al doilea bistriţean care primeşte această distincţie, dar şi o diplomă de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului de Bistriţa-Năsăud.

Maratonistul le-a povestit consilierilor experienţa la Polul Nord, le-a mulţumit consilierilor pentru acest premiu la care nu se aştepta şi a spus că va păstra o parte din bani pentru a merge la alte competiţii, însă cea mai mare sumă o va dona, la rândul său, unui copil care face sport pentru a-l ajuta să îşi urmeze visul.

În şedinţa extraordinară din 21 martie, consilierii judeţeni din Bistriţa-Năsăud au aprobat în unanimitate alocarea unui premiu de 29.000 de lei brut, pentru maratonistul Tibi Uşeriu, rezultatele sale deosebite ducând steagul României dincolo de Cercul Polar.

Uşeriu este al doilea bistriţean care primeşte Premiul de Excelenţă al judeţului, după olimpicul Rareş Buhai.

Pe 19 martie, Tibi Uşeriu a câştigat cel mai greu maraton din lume, alergând pe gheaţă 566 de kilometri, temperaturile ajungând până la – 52°C.

Bistriţeanul de 41 de ani, care a câştigat cea mai grea cursă de alergare din lume şi a dus steagul României la Polul Nord, s-a antrenat întreaga iarnă în pasul Tihuţa din munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber nopţile geroase şi a făcut baie la copcă pentru a rezista la Polul Nord.

Tibi Uşeriu vrea să revină la Maratonul Artic 6633 Ultra şi să încerce să doboare recordul stabilit în 2007 de o femeie, Mimi Anderson care a parcurs cei 566 km în 143 de ore şi 25 de minute.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!