Premiat la Salonul de Invenții de la Geneva

Articol publicat in sectiunea Social pe data 24 aprilie 2015

Un inventator din Deva a fost premiat, la 18 aprilie, cu medalie de aur la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva. Trofeul a fost câștigat pentru „Good Fill” – un dispozitiv cu ajutorul căruia șoferii își pot alimenta autovehiculele cu lichid de parbriz și care ar putea fi montat în benzinării sau parcări de pe autostradă.

Inventatorul Corneliu Birtok Băneasă a declarat că juriul de la Geneva a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenției sale este „eliminarea clasicelor bidoane din plastic, în care este depozitat lichidul de parbriz și pe care nu toți șoferii le reciclează”, transmite Mediafax.

„«Good Fill» este un dispozitiv cu ajutorul căruia se poate alimenta lichid de parbriz pentru orice tip de autovehicule și care poate fi amplasat în benzinării, service-uri auto sau în parcările de pe autostradă, astfel ca șoferii să poată alimenta cu carburant în paralel. Juriul a apreciat că unul dintre principalele beneficii ale invenției este eliminarea clasicelor bidoane din plastic în care era stocat agentul de curățare și pe care nu toți șoferii le reciclează. De asemenea, alimentarea este precisă și se elimină astfel inconvenientul că mulți dintre șoferi reușesc să toarne un sfert din lichid pe lângă recipientul autovehiculului”, a declarat Corneliu Birtok Băneasă.

Corneliu Birtok Băneasă are 36 de ani și a absolvit Facultatea de Inginerie din Hunedoara, secția Autovehicule Rutiere.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!