Premiați de Comitetul Olimpic Român

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 25 septembrie 2015

598 quentinViolonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au primit câte o statuetă din partea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Alin Petrache, după concertul pe care cei doi artişti l-au susţinut pe scena Ateneului Român din Bucureşti.

Violonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au susţinut un concert pentru sportivii din România. Din repertoriul serii au făcut parte, printre altele, lucrări de Johannes Brahms şi Giuseppe Tartini.

La evenimentul organizat pentru a aduce împreună valorile româneşti dintr-un spectru larg de domenii de activitate au fost invitaţi atât conducătorii sportului românesc, campioni olimpici şi personalităţi ale vieţii sportive româneşti, cât şi personalităţi din mai multe sectoare de activitate din România.

Evenimentul a avut şi un caracter social, personalităţi din lumea sportului aflate în situaţii medicale delicate – Toma Predatu, Petre Mitu, Andreea Chelaru şi Liliana Tomescu – urmând a fi susţinute financiar.

Violonistul german David Garrett, unul dintre artiştii care au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „George Enescu”, a început să cânte de la vârsta de 4 ani, a primit prima sa vioara Stradivarius la 11 ani, iar, în prezent, la 34 de ani, este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti ai planetei. Cu 17 albume de studio şi numeroase premii internaţionale, David Garrett a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume.

Pianistul francez Julien Quentin, în vârstă de 41 de ani, a studiat la Conservatorul din Geneva. A debutat cu un recital de succes la Paris după care şi-a demonstrat virtuozitatea în numeroase concerte susţinute pe marile scene ale lumii. Cu o tehnică impecabilă şi versatilitate remarcabilă, Julien Quentin oferă spectacole atât ca solist, cât şi alături de alţi muzicieni.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!