Premierul, pe Facebook

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 18 martie 2016

Dacian Ciolos_FacebookCea mai recentă întâlnire a premierului Dacian Cioloș cu românii s-a petrecut pe Facebook.

Cioloș a intrat în dialog cu românii aflați online pe Facebook și a răspuns întrebărilor acestora. Multe întrebări au vizat vânzarea portului Constanța, precum și oportunitatea unui împrumut FMI.

Referitor la portul Constanța, întrebările au fost de genul: „Dle Cioloș, este adevărat că vreți să dați portul Constanța Olandei pentru a intra în Schengen? Lăsați-o ușor cu Schengen, că UE este în declin, și ce dați acum rămâne dat, chiar dacă nu va mai fi UE”. Răspunsul premierului a venit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după miezul nopții: „Nu, nu este adevărat. Sunt speculații iresponsabile. Nu am spus niciodată așa ceva. E păcat pentru țara asta că unii se joacă atât de ușor cu astfel de afirmații, chiar folosite la condițional”. De altfel, primul ministru a mai abordat acest subiect, recent, pe Facebook. Iată ce scrie, pe pagina sa: „Nu, nu am de gând să vând nimic, nici portul Constanța și nici altceva. E păcat că unii care cred că lovesc în mine cu astfel de speculații iresponsabile lovesc de fapt în România și învrăjbesc oamenii”.

Cu privire la un nou acord cu Fondul Monetar Internațional, Dacian Cioloș răspunde: „Cine v-a spus asta? Eu nu, în niciun caz, și nici vreun membru al guvernului. Dimpotrivă, am spus deja la început de mandat că nu cred că în situația actuală România are nevoie de un acord cu FMI.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!