Premiile AFAN

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 15 ianuarie 2016

612 sumudicaConstantin Budescu a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist din campionatul României în 2015, el fiind ales totodată şi cel mai bun atacant, iar tehnicianul echipei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a fost desemnat cel mai bun antrenor, vineri seară, în cadrul galei organizate de AFAN.

La gala Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori a mai fost premiat un jucător de la Astra Giurgiu, Silviu Lung Jr, ales cel mai bun portar.

Cel mai bun fundaş a fost ales Fernando Varela (Steaua), acestuia revenindu-i şi premiul pentru cel mai bun jucător străin din România.

Nicolae Stanciu, component al echipei Steaua, a fost ales cel mai bun mijlocaş.

FC Viitorul a primit premiul fair-play, dar şi un premiu pentru cel mai bun conducător de club (Gheorghe Hagi) şi unul pentru cel mai bun tânăr jucător – Ianis Hagi.

Selecţionerul Anghel Iordănescu a obţinut premiul pentru excelenţă, în timp ce Mirel Rădoi a primit premiul pentru întreaga carieră.

Iată și alte premii acordate la gala AFAN:

Cel mai bun arbitru – Cristian Balaj

Cea mai bună jucătoare de fotbal – Ştefania Vătafu

Cel mai bun jucător de futsal – Robert Lupu

La eveniment au fost prezenţi ministrul Tineretului şi Sportului Elisabeta Lipă, vicepremierul Vasile Dîncu şi fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Premiile AFAN au fost acordate performerilor anului în urma voturilor primite din partea fotbaliştilor şi antrenorilor care activează în primele trei eşaloane.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!