„Premiu de excelenţă” pentru bugetari

Articol publicat in sectiunea Social pe data 17 martie 2014

Ministrul muncii Rovana Plumb a declarat că se doreşte motivarea personalului bugetar să furnizeze servicii de calitate şi, în acest sens, s-a propus acordarea a două salarii brute pe an ca premiu de excelenţă. „În sistemul public, trebuie să existe într-adevăr o motivare a angajaţilor, în aşa fel încât să putem să-i cointeresăm să furnizeze servicii publice de calitate. Se lucrează la acest lucru; de exemplu, s-a propus să se dea două salarii brute pe timpul unui an ca un premiu de excelenţă, tocmai pentru a cointeresa salariaţii”, a spus Rovana Plumb, la România TV, potrivit Mediafax.

Ministrul muncii a mai spus că Legea privind sistemul unitar de salarizare în sistemul public trebuie să sufere unele modificări pentru că există „discrepanţe”. „Cadrele medicale cu postliceal au salarizarea mai mare decât cadrele medicale cu studii universitare, ceea ce răstoarnă sistemul de valori”, a exemplificat Plumb.

În februarie, ordonanţa de urgenţă care prevede că în 2014 salariile bugetarilor vor fi menţinute la acelaşi nivel cu cele din decembrie 2013, cu excepţia cadrelor didactice cu o vechime de până la 6 ani, ale căror salarii sunt majorate cu 10%, fără a depăşi salariul de bază, a fost adoptată tacit de Senat. Acest act normativ nu a putut fi dezbătut de plenul Senatului în absenţa raportului din partea Comisiei pentru buget şi a Comisiei pentru muncă, fiind transmis Camerei Deputaţilor în forma propusă de Guvern, aceasta fiind Cameră decizională.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!