Preot român, condamnat pentru agresiuni sexuale

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 20 ianuarie 2016

Un preot ortodox român care slujea la o biserică din Canada a fost condamnat în decembrie la șapte luni de închisoare, fiind acuzat că a agresat sexual opt femei.

Preotul Ioan Pop, în vârstă de 57 de ani, a primit totodată o pedeapsă de trei ani de interzicere a unor drepturi, scrie Toronto Sun, potrivit Ziare.com.

„Relația specială a acestor victime cu biserica este stricată”, a spus judecătorul Peter Hryn, când l-a condamnat pe preot. „Aceste femei au suferit de anxietate, depresie, frică și paranoia”, a declarat judecătorul.

Preotul a amenințat o victimă că o va blestema, împreună cu familia sa și „generație după generație”, dacă va divulga avansurile sale sexuale. Femeia i-a cerut sfaturile în timp ce soțul său se afla în comă, după un accident rutier, în 1999.

În luna mai a anului trecut, Pop a pledat vinovat pentru opt acuzații de agresiune sexuală. Acesta a recunoscut că și-a folosit postura pentru a săruta, mângâia și a face avansuri sexuale femeilor, între 1999 și 2013. Victimele aveau vârste cuprinse între puțin peste 20 de ani și aproximativ 35.

Agresiunile sexuale au avut loc în timp ce femeile participau la servicii religioase, precum spovedanii, nunți și înmormântări.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!