Președintele Iohannis reacționează la „cazul Bodnariu”

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 ianuarie 2016

Klaus Iohannis22_1Președintele Klaus Iohannis a declarat că urmărește cu atenție și preocupare cazul familiei Bodnariu, căreia autoritățile norvegiene i-au luat cei cinci copii ca urmare a unor suspiciuni de abuz neprobate încă public.

„Urmăresc cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu în Norvegia. Susțin eforturile autorităților române și ale Guvernului României de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetățenii români, oriunde s-ar afla ei”, a declarat președintele.

Guvernul Cioloș a reacționat, de asemenea, printr-o declarație a purtătorului de cuvânt, Dan Suciu. Acesta a prezentat public măsurile luate pentru sprijinirea familiei Bodnariu și pentru rezolvarea cât mai rapidă a cazului. Concret, misiunea diplomatică a României în Norvegia va trebui să ia legătura atât cu autoritățile competente de la Oslo, cât și – pe linie consulară – cu copiii plasați la diferite familii. Plasarea lor s-a desfășurat extrem de rapid, în urma unei reclamații a directoarei școlii unde o parte din aceștia învățau.

Cei cinci copii ai familiei Ruth și Marius Bodnariu au fost preluați în luna noiembrie de autoritatea pentru protecția copilului și plasați temporar în alte familii după ce directoarea de la școala unde învață cele două fete a reclamat un comportament abuziv al părinților.

Cazul a generat vii dezbateri publice și proteste, atât în țară, cât și în străinătate, sute de români arătându-și solidaritatea cu cei doi soți rămași fără copii.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!