Președintele Klaus Iohannis ne reprezintă la Consiliul European

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 15 octombrie 2015

Președintele Klaus Iohannis și-a pregătit intervenția în cadrul Consiliului European și a anunțat, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni, poziția României în raport cu criza refugiaților.

El a subliniat faptul că România este solidară cu celelalte state UE în privința măsurilor ce vor fi adoptate pentru soluționarea problemelor generate de migrație, subliniind faptul că la reuniunea consiliului se va discuta și despre situația frontierelor și a țărilor de tranzit.

În același cadru, președintele a afirmat că România se comportă ca și când ar fi stat membru Schengen, deși subiectul aderării a fost scos de pe agendă deocamdată, din cauza perturbațiilor produse de migrație.

„Cu privire la asigurarea frontierelor exterioare – a declarat președintele – România stă foarte bine. Chiar dacă nu suntem membri Schengen, încă, România își ia foarte în serios responsabilitățile. România se comportă de facto ca și cum ar fi membră Schengen.”

Cu privire la criza refugiaților, Klaus Johannis a precizat: „E important să vedem sursa migrației. Cea mai importantă este Siria. Soluția este evidentă – pacea în Siria. Pentru asta, trebuie să colaboreze toate părțile implicate. Faptul că în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea crizei, ci complică.”

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!