Preţul caselor din Londra a crescut cu £144.000

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la zi pe data 27 februarie 2015

london_house for sale signs

Piaţa imobiliară din Londra a crescut în mod surprinzător după momentul de cădere 2009. În medie, preţul unei proprietăţi londoneze a crescut cu 55%, ajungând la media de £405.000, o creştere nominală de £144.000.

Indexul pentru preţurile caselor revizuit de Hometrack Cities a stabilit o creştere de 55% a preţurilor din Londra faţă de 2009, un procent foarte ridicat, în condiţiile în care acesta este de 22 de ori mai mare faţă de procentul de creştere din Glasgow şi de 12 ori mai mare faţă de cel din Birmingham.

După Londra, Cambridge cunoaşte o creştere a preţurilor similară, de 48,8%, urmat de Oxford, cu o creştere de 43,1%.

Richard Donnell, director pe cercetare la Hometrack, a spus: „În Manchester şi în Birmingham, preţurile caselor au cunoscut un minim în 2009, ca în toate celelalte regiuni din UK, însă creşterea ulterioară a preţurilor din aceste oraşe nu a putut ţine pasul cu creşterile din alte oraşe, unde piaţa locurilor de muncă a cunoscut o revitalizare mai profundă, în timp ce influenţa economiei din Londra şi-a pus în mod clar amprenta.”

————————————–

„În 2015, ne aşteptăm la o încetinire a creşterii de preţuri pe pieţele în care creşterea a fost până acum accelerată, pentru că preţurile sunt deja mari şi cumpărătorii nu îşi mai pot permite să facă achiziţii. În restul pieţelor, creşterea preţurilor va continua probabil trendul din ultimii ani.”

Richard Donnell

————————————–

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!