Prețul corect? Castel în Scoția: £450,000. Magazie în Chelsea: £550,000

Articol publicat in sectiunea Locuinţe, UK la bani mărunţi pe data 19 ianuarie 2015

UK_Scotland Castle vs London shed

Locuiți într-un castel… la același preț cu un apartament în Londra

Ai prefera să trăiești ca un rege într-un măreţ castel scoţian sau ca un simplu civil într-un apartament de două camere în Londra? Ei bine, poate te vei convinge când vei realiza că un castel te va costa chiar MAI PUŢIN!

Un castel datat din secolul 16 a fost restaurat recent şi a fost scos la vânzare la preţul de £450,000, un preţ mai scăzut decât cel al unui apartament de două camere din Londra.

Castelul Johnstone are 4 dormitoare, o bibliotecă, sufragerie, şeminee imense, o sală de recepţie şi ogradă, în urma unei restaurări recente. Şi costă mai puţin decât o „baracă” din Chelsea, care s-a vândut recent cu peste jumătate de milion de lire.

„Cândva a aparţinut moşierului din Johnstone, fiind una din cele mai mari case din zonă”, spune Valerie Reilly, secretară a Johnstone Historical Society. „La un moment dat a fost un conac întins, dar părţile moderne au fost demolate, acum rămânând doar casa turnului, originară din secolul 16. În timpul războiului a fost folosită ca lagăr pentru prizionerii de război. Mulţi dintre germanii captivi aici lucrau pământurile, devenind astfel cunoscuţi de localnici.”

Construită în 1560, această moşie a fost deţinută de către moşierii familiei Houston din Johnstone, de către conţii familei Cochrane din Dundonald şi de Arhiepiscopul din Glasgow.

uk_Scotland_Johnstone Castle

În timpul celui de-al doilea război mondial, castelul a fost rechiziţionat în scopuri militare, ca mai târziu să devină părăsit.

Proprietarii actuali şi-au petrecut ultimii 14 ani renovând castelul conform noilor standarde de constucţii, dar păstrând totuşi spiritul epocii.

 

Magazia din Chelsea vândută la peste jumătate de milion de lire

Londra_Chelsea shed

O structură dărăpănată pitită după un rând de case terasate din Chelsea este scoasă la vânzare pentru suma de £550.000. Situată în capătul unei alei, dependinţa are la interior o suprafaţă de numai 50 de metri pătraţi, dar în ciuda dimensiunii şi a amplasamentului a primit autorizaţie de construcţie pentru a fi convertită într-o locuinţă.

Această dărăpănătură este situată în apropierea zonei Kings Road din Chelsea (una dintre cele mai dezirabile zone din Londra, unde preţul unei case ajunge de regulă undeva la 4 milioane de lire sterline), iar preţul său de pornire la licitaţie va începe undeva în jurul a £500.000.

Pe lângă preţul locuinţei, cumpărătorul va trebui să plătească £700 + TVA – comisionul casei de licitaţie, 4% taxă de timbru, în afară de costurile cu construcţia efectivă.

Anul trecut s-a autorizat ca garajul să fie dărâmat şi înlocuit de o locuinţă cu un etaj şi cu subsol. Recent, în zona Mayfair, foarte aproape de magazie, s-a vândut un rând de 8 garaje pentru exorbitanta sumă de £2.25 milioane. Este probabil cel mai scump loc de parcare din lume, fiecare spaţiu individual de parcare fiind estimat la £281,250, depăşind astfel preţul mediu al unei case în Marea Britanie. Experţii o consideră o „oportunitate rară”, pentru că este situată în apropierea unei clădiri de beton şi este ţinută în arendă pe o perioadă de 990 de ani.

„Locurile de parcare comune sunt o raritate în Mayfair, iar oportunitatea de a achiziţiona o astfel de curte cu 8 locuri este unică”, susţine Ashley Coleman, şeful de la Carter Jonas Mayfair. „Cred că va atrage cu siguranţă atenţia locuitorilor înstăriţi din zonă, care caută un loc sigur pentru numeroşii bolizi de lux ai acesotra.” Şi nu ar fi prima oară când un loc de parcare pentru maşinile bogaţilor depăşeşte costul unei case pentru omul de rând…

 

£400,000 pentru două garaje nesituate unul lângă celălalt

Londra_Kensington garages

Anul trecut s-au vândut două garaje din Kensington, unul la un preţ de £175,000, iar celălalt pentru £225,000.

„Sunt garaje foarte mari, care pot acomoda două maşini. Unii oameni plătesc £400 lunar pentru un simplu loc de parcare, astfel că preţul este echitabil,” susţine agentul imobiliar Sacha Moussaieff.

 

Garajul de £500,000

Londra_Kensington garage_500.000

Majoritatea oamenilor au alte aşteptări când vine vorba de un garaj, dar cam acesta este preţul pentru a-ţi parca maşina în Kensington.

Garajul a fost scos la vânzare la începutul anului, iar costul final l-a depăşit pe cel iniţial. Proprietarul trebuie să plătească alţi £300 pe an, costuri de întreţinere.

 

Garaje estimate la £75,000, vândute pentru £700,000

Londra_Fulham_garage

Chiar şi agenţii imobiliari au fost surprinşi de cât a fost dispus un cumpărător să plătească pentru nişte garaje în aprilie, anul trecut.

Acest şir de garaje din Fulham a fost estimat la £75,000, dar locaţia a declanşat o veritabilă frenezie la licitaţie, ceea ce a dus la o vânzare de £700,000 – preţ de aproape 10 ori mai mare decât cel estimat iniţial.

Este posibil ca ofertanţii să fi văzut ceva ce restul nu a reuşit să vadă?

În afara Londrei, cu o asemenea sumă poţi cumpără o superbă casă cu ŞAPTE dormitoare în Gloucestershire.

UK_Gloucestershire_7 bedroom house

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!