Prezențe românești la Edinburgh Fringe: Criticul Octavian Saiu, în dialog cu Andrew Graham-Dixon

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 5 august 2015

edinburgh-saiu_1

17 august, 2.30pm & 4pm

Participarea românească de anul acesta la Festivalul Internațional de la Edinburgh include și prezența profesorului și criticului de teatru Octavian Saiu, invitat să prezideze două dintre cele mai așteptate dezbateri din program: „Supranaturalul în literatura scoțiană” și „Goticul britanic”. Conlocutorii acestuia vor fi jurnalistul și criticul de teatru Andrew Graham-Dixon și profesorii Penny Fielding și Randall Stevens de la Universitatea din Edinburgh.

Octavian Saiu este un cunoscut profesor, cercetător şi critic de teatru. Doctor în studii teatrale și literatură comparată, a predat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București şi la University of Otago, Noua Zeelandă, şi a fost Visiting Fellow la University of London. De-a lungul timpului, a participat la conferinţe academice şi festivaluri de teatru în Europa, Asia, America, Australia şi Noua Zeelandă. A prezentat emisiuni culturale de televiziune, a publicat în reviste naţionale şi internaționale şi a colaborat la elaborarea primului ghid al receptării lui Samuel Beckett, tipărit la Londra. A fost redactor al revistei „Teatrul azi” şi este membru în Comitetul Editorial al revistei Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru, „Critical Stages”. Este, de asemenea, vicepreședinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru (AICT) – secţia română și director al Centrului de studii „Eugène Ionesco – Samuel Beckett” al UNATC. Cea mai recentă publicație a sa în limba engleză este lucrarea monografică cu titlul In Search of Lost Space (2010).

Când: 17 august, 2.30pm & 4pm

Unde: The Hub, Castle Hill, Edinburgh EH1 2NE

Pentru detalii și procurarea de bilete, vă rugăm să urmați acest http://www.eif.co.uk/search/site/festival%2520insights#.VcLi0dByv-D.

ICR Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!