Prezențe românești la Edinburgh Fringe. Prin cenușa uitării: Vanner Collective

Articol publicat in sectiunea Evenimente românești pe data 5 august 2015

 edinburgh-ashes-afar-go-home_1

 

7-29 august,

6.30pm

Prezența teatrală românească la Festivalul de la Edinburgh din această vară include spectacolul „Ashes Afar: Go Home”, o explorare dramatică a impactului devastator pe care fenomenul imigrării îl are asupra identității și memoriei imigranților.

 

Rezultat al unei colaborări româno-irlandeze născute în Marea Britanie, spectacolul, care prezintă în cheie comică traumele dezrădăcinării, este produs de către Vanner Collective și se joacă în cadrul Edinburgh Fringe între 7 și 29 august 2015, cu sprijinul ICR și al Administrației Fondului Cultural Național.

 „Ashes Afar: Go Home”, de Andreea Borţun. Regia: Bobi Pricop. Cu: Crissy O’Donovan și Liviu Romanescu.

Un cuplu. O valiză. Un joc uitat. O amintire re-jucată. Când Aine își pierde memoria, Mihail inventează o formă de terapie pentru a o aduce înapoi. Dar terapia aplicată celui pe care-l iubești poate deveni un joc periculos. Ce se întâmplă atunci când regulile se schimbă? „Ashes Afar” atinge probleme socio-politice acute, colorându-le cu o doză ridicată de umor negru. Descoperiți viețile acestor tineri imigranți și urmăriți-le cum se dezvăluie în această poveste incitantă, recompusă din fragmente, vorbind despre dragoste, amintiri și pierderea amândurora.

Când: 7-29 august (mai puțin duminica), 6.30pm

Unde: Greenside @ Infirmary Street 236, 6 Infirmary Street, Edinburgh EH1 1LT

Biletele (£8/ £7 – cu reducere) pot fi procurate accesând link-ul: https://tickets.edfringe.com/whats-on/ashes-afar.

ICR Londra


Comentarii

Spune-ti si tu parerea!