Prieteni cu „dușmanii” pe Facebook

Articol publicat in sectiunea Curiozităţi pe data 11 mai 2016

Facebook34_1

Peste jumătate dintre utilizatorii rețelei de socializare Facebook au în lista de prieteni și persoane cu care nu și-ar dori să petreacă timpul în viața de zi cu zi, însă nu renunță la „prietenia” acestora întrucât vor să știe ce se întâmplă nou în viața lor, se arată într-un sondaj recent.

Peste 2.570 de adulți americani care folosesc în mod regulat rețelele de socializare au luat parte la acest sondaj, fiind chestionați în legătură cu modul în care își folosesc conturile de social media, informează dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Întrebați cam câți prieteni au pe Facebook, media a fost de 671. În urma sondajului, s-a stabilit că 68% dintre utilizatorii rețelei de socializare Facebook au prieteni pe care nu-i plac și aproape jumătate dintre ei i-ar evita pe aceștia, dacă i-ar întâlni pe stradă.

Dar persoanele care au făcut parte din grupul de studiu au recunoscut că nu vor să renunțe la „prietenia” cu aceștia pe rețeaua de socializare, pentru că astfel n-ar mai putea fi „indiscreți” și nu ar mai putea să le urmărească activitatea.

Întrebați pe câți dintre utilizatorii pe care îi au în lista de Facebook i-ar considera prieteni adevărați, respondenții au specificat, în medie, doar 18, ceea ce nu înseamnă nici măcar 3 procente din întregul lor grup.

Potrivit sondajului, 20% din utilizatorii de pe rețeaua de socializare Facebook au spus că au luat parte la discuții în contradictoriu pe site și aproape jumătate dintre aceștia au precizat că motivul a fost un mesaj al altui utilizator despre care au crezut că îi viza pe ei.

Potrivit sondajului, motivele pentru care utilizatorii Facebook continuă să rămână prieteni cu persoanele pe care nu le agreează sunt: le place să vadă ce se mai întâmplă în viața acestora (68%), fac parte din familie sau fac parte din familia unei persoane iubite (57%), sunt colegi sau foști colegi cu care au nevoie să țină legătura (54%), aceștia s-ar supăra dacă i-ar scoate din lista de prieteni (50%), avându-i ca prieteni au posibilitatea să vadă ce fac alte persoane, de exemplu, copiii acestora (31%).

Autor articol: Bianca Radulescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!