Prima încercare de pace, ratată

Articol publicat in sectiunea Politică externă pe data 17 iulie 2014

Hamas a respins, marți, o propunere de pace făcută de Egipt și aprobată de Israel, prin care s-ar pune capăt războiului de o săptămână din Gaza. Brațul armat al grupării Hamas a promis, după lansarea inițiativei de pace, că atacurile sale vor crește în „ferocitate și intensitate”, scrie Reuters.

Oficialii din securitatea israeliana, reuniți de premierul Benjamin Netanyahu la sediul armatei din Tel Aviv, au votat armistițiul cu câteva minute înainte să intre în vigoare. Amos Gilad, înalt oficial din apărarea israeliană și trimis la Cairo, a salutat înțelegerea, a arătat că Hamas e slăbit după loviturile din urmă cu o săptămână și a precizat că „propunerea egipteană include o oprire a tuturor activităților militare”.

Associated Press a relatat, marți dimineața, că Hamas a respins armistițiul. Inițial, Sami Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas, declarase că gruparea islamistă nu a primit nicio propunere oficială privind un armistițiu. Brațul armat al Hamas, Brigăzile Qassam, au respins propunerea, amenințând că „lupta noastră cu dușmanul continuă și va spori în ferocitate și intensitate”.

Autor articol: Amira Damian

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!