Prima locomotivă de după Revoluţie

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 29 mai 2014

La Craiova s-a fabricat prima locomotivă din ultimii 24 de ani. Vechea uzină Electroputere a fost transformată în mall, dar inginerii nu au renunţat şi au creat împreună cu americanii de la Caterpillar un model diesel, informează Digi24. De mai puţin de un an de zile au avut nevoie specialiştii pentru a crea noua locomotivă. Este diesel, are 1.260 de cai putere şi este destinată manevrelor şi remorcărilor de trenuri grele de marfă. Iar tehnologia folosită este de ultimă generaţie.

„Este un proiect în totalitate românesc, realizat cu oameni de aici din zonă (…) Pot să realizez forţa de tracţiune cu jumătate din puterea locomotivei atunci când funcţionează un singur motor de tracţiune”, explică Florin Sanda, director tehnic, citat de Digi24.

Proiectul inginerilor de la Electroputere Craiova a convins cunoscuta companie americană Caterpillar să colaboreze. Proiectanţii spun că noua locomotivă va costa mai puţin decât modelele similare produse în Europa. Prototipul, realizat după 24 de ani la Craiova sub brandul Electroputere, se bucură deja de succes. În acest moment există o comandă pentru opt astfel de locomotive din partea unei companii feroviare din Europa de Vest.

Electroputere Craiova a fost privatizată de stat acum şapte ani, după o carieră glorioasă. Locomotivele produse în Oltenia au fost exportate în Anglia, Polonia, Bulgaria, Grecia, China, Ungaria şi Rusia. Aceasta este, însă, prima locomotivă fabricată după Revoluţie. Fabricarea noului model va duce automat şi la crearea a peste 100 de noi locuri de muncă. Electroputere Craiova va produce trei astfel de locomotive în fiecare lună.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!