Prima persoană amendată pentru că a circulat pe banda de mijloc de pe autostradă

Articol publicat in sectiunea Articole importante, Auto, Diaspora, UK la zi pe data 27 iunie 2015

uk_amenda circulatie autostrada

În luna august 2014, Ian Stephens a fost reperat pe autostrada M62, între Rochdale şi Huddersfield, circulând cu viteza de 60 de mile la oră, pe banda din mijloc a autostrăzii. Pentru abatere, judecătorul l-a amendat cu suma de £940, primind totodată şi cinci puncte penalizare pe permisul de conducere.

În Germania se circulă ordonat pe autostrăzi. Cine încurcă traficul rapid înaintând cu viteze scăzute pe benzile de depăşire este în mod frecvent amendat. În UK, în schimb, de multe ori prima bandă este de-a dreptul uitată, ajungându-se adesea la ambuteiaje, la timp pierdut şi consum inutil de combustibil. Dar s-au luat şi aici măsuri pentru combaterea acestui fenomen, astfel că acum poţi fi amendat pentru că încurci traficul.

Britanicul Ian Stephens, de 42 de ani, zugrav self-employed şi tată a doi copii, respectiv bunicul a trei copii, care conducea minivanul său de muncă, a avut neşansa să fie primul penalizat pentru că a condus nejustificat pe o bandă de depăşire. Chiar şi aşa, Stephens consideră că nu a greşit cu nimic, lucru pentru care se gândeşte să facă apel la decizia judecătorului.

————————————-

„Nu m-am gândit că sunt primul judecat pentru aşa ceva. Am văzut o mulţime de alţi şoferi care fac acelaşi lucru, cam toţi şoferii fac asta. Iar eu, în nici un caz n-am forţat alţi şoferi să mă evite sau să pună frână din cauza mea. Aşa ceva nu s-a întâmplat. Toate cele trei benzi ale autostrăzii erau pline, era foarte aglomerat. Mergeam cu viteză mai mare decât tirurile de pe prima bandă. Sincer, nu cred că am făcut nimic rău. Nu conduc ca idiotul, iar până la întâmplarea asta am avut permisul curat.”

————————————-

Stephens, care nu s-a prezentat la judecată, a fost acuzat că, deşi a avut mai multe ocazii de a se muta pe prima bandă a autostrăzii, n-a făcut-o şi că a condus nechibzuit, blocând cel puţin alte şase vehicule, care au fost nevoite să frâneze şi să-l depăşească pe a treia bandă.

Este prima decizie de acest tip după ce, în urmă cu doi ani, guvernul a trecut în ilegalitate condusul periculos, categorie în care intră şofatul nejustificat pe banda din mijloc, a face presiune pe vehiculul din faţă pentru a-l depăşi sau nedarea de prioritate la intersecţiile nemarcate.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!