Primăriile au pus ochii pe bolizii de superlux din Londra

Articol publicat in sectiunea UK la bani mărunţi pe data 20 august 2015

uk_bolizi_superlux_in_superflacari_1_1

Funcţionarii primăriilor londoneze sunt fie nişte oameni plictisitori, care nu găsesc nici o urmă de încântare când se uită la un Lamborghini sau, dimpotrivă, sunt de-a dreptul invidioşi pe cei care ţin să-şi etaleze puterea financiară prin apariţii electrizante cu bolizi nemaipomeniţi, din gama Ferrari, Lamborghini, Bugatti sau Rolls Royce. Sau, mai degrabă, au un motiv mai serios pentru care „i-au luat la ochi” pe cei cu maşini de superlux.

Primăriile din Londra au decis. Proprietarii maşinilor sport de lux, cu motor de mare putere, vor trebui să-şi astâmpere setea de a conduce cu viteză în metropola britanică. În caz contrar, aceştia pot fi aduşi în faţa justiţiei.

Totul a plecat de la numărul mare de plângeri ale rezidenţilor din districtul londonez Kensington and Chelsea. Ei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că proprietarii de imobile londoneze din Orientul Apropiat care vin în lunile de vară în metropola britanică au obiceiul de a se da în spectacol cu maşinile lor de sute de mii de lire sterline, conducând zgomotos pe străzi în timpul orelor de odihnă.

Conform legislaţiei proaspăt promulgate de către primăriile din Londra, turarea motoarelor, accelerarea rapidă sau lăsarea motorului pornit în timp ce maşina este staţionară vor deveni infracţiuni.

În Knightsbridge, legislaţia Public Spaces Protection Order îi va împiedica pe şoferi inclusiv să circule cu muzica dată tare sau să claxoneze.

Toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi de oricare din abaterile listate mai sus vor fi pasibili unor amenzi zdravene, iar cei care repetă abaterile ar putea fi pedepsiţi prin confiscarea vehiculului.

Potrivit metro.co.uk, Nick Paget-Brown, liderul Primăriei Kensington and Chelsea, a declarat: „Zona noastră a devenit o destinaţie preferată pentru tinerii amatori de cursele cu maşini veniţi din Statele din Golf, iar supermaşinile lor fac un zgomot greu de suportat. Ei îşi turează motoarele şi întregul cartier răsună cu zgomotul lor.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!