Primarul Londrei şi Uber

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 9 iunie 2015

Cine poate ţine piept tehnologiei? Promite atâtea beneficii, însă schimbă radical modul de lucru. Uber, gigantul american care a dat peste cap industria de taximetrie londoneză, şi-a montat în capitala britanică una dintre cele mai importante baze ale sale. Doar că a ajuns în atenţia politicienilor, iar noul guvern conservator are de făcut în următoarea perioadă nişte alegeri nu foarte simple.

Boris Johnson, primarul Londrei, care până de curând a fost considerat prea binevoitor în privinţa serviciului de taximetrie Uber, acum sprijină un pachet legislativ care ar avea puterea să pună piedică creşterii operaţiunii americane. Una dintre propuneri este aceea de a limita numărul de minicab-uri autorizate să opereze în Londra.

Transport for London a anunţat că, anul trecut, numărul de licenţe pentru minicab-uri a crescut de la 52.000 la 77.000, cea mai mare parte a creşterii fiind cauzată de apariţia noilor şoferi care lucrează sub umbrela Uber. În continuare, lunar se adaugă la această cifră aproximativ 1.200 de şoferi de minicab, avertizează LTDA – Licensed Taxi Drivers Association, care face lobby pentru şoferii de cab-uri negre, tradiţionale.

Tot LTDA indică potenţialul de exacerbare a poluării din capitală, precum şi a congestiei, în condiţiile în care numărul crescând de şoferi Uber se mută constant dintr-o parcare rezidenţială în alta aşteptându-şi următorul client.

Uber, în schimb, spune că măsurile propuse de conservatori şi argumentele LTDA constituie protecţionism. Citează faptul că viteza medie a şoferilor Uber a crescut cu 9% din 2012 încoace, deci nu ar fi ei responsabili pentru congestie. Şi mai spune că au nevoie de o reţea şi mai mare, pentru a putea lansa serviciul UberPool şi la Londra, care permite mai multor clienţi să împartă aceeaşi maşină, limitând congestia, precum şi costurile.

John Fingleton, fostul director al Biroului pentru Protecţia Consumatorului, consideră că restricţionarea numărului de minicab-uri este o idee proastă:

———————————-

„Crează o poziţie privilegiată celor aflaţi deja pe piaţă, ceea ce nu este deloc în interesul clientului, pentru că limitează disponibilitatea serviciului sau îi creşte preţul.”

———————————-

Uber reprezintă triumful tehnologiei şi al pieţii libere, iar împiedicarea companiei californiene să-şi desfăşoare activitatea este contrară ideii de a face din Londra un centru global pentru inovaţie în business. La polul opus sunt cei 25.000 de şoferi de taxiuri negre, tradiţionale, ai căror reprezentanţi sunt conservatori şi care au acum o solicitare fierbinte de a nu distruge unul dintre elementele care dau identitate capitalei britanice – cab-ul negru.

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!