Primele condamnari in dosarul Referendumul

Articol publicat in sectiunea Politică internă pe data 3 februarie 2014

Sotii Marius Marinel si Simona Cristina Predut au fost condamnati la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, dupa ce si-au recunoscut vinovatia, in dosarul „Frauda la referendum”, in care mai sunt acuzati vicepremierul Liviu Dragnea si alte 72 de persoane.

Cazul lor a fost analizat separat de catre judecatorii ICCJ in cursul zilei de vineri, la cererea procurorilor DNA, care au cerut pedepse cu suspendare. Avocatul celor doi ceruse, in fata judecatorilor Curtii Supreme, sa se aiba in vedere ca au mai existat procese asemanatoare in care pedepsele dictate de instanta au fost mai ales amenzi. Aparatorul celor doi soti a cerut, cu asentimentul procurorilor DNA, ca acestia sa fie judecati intr-o procedura simplificata, care e prevazuta in articolul 320 indice 1 din Codul Penal, care se refera la cazul in care un acuzat isi recunoaste vinovatia si coopereaza cu anchetatorii.

Pe 10 ianuarie, cei doi inculpati si-au recunoscut faptele in fata judecatorilor de la inalta Curte – ca au falsificat semnaturi si au introdus mai multe buletine in urna de vot. Cei doi au fost reprezentanti intr-o sectie de votare organizata la referendumul din 2012 ai PC si PNL.


Etichete: , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!