Primele doua victorii la mondialele de handbal

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 16 decembrie 2013

515 talida tolnaiNationala feminina a debutat bine la CM de handbal feminin, victoria cu Tunisia (27-17) aproape asigurandu-i prezenta in optimile Campionatului Mondial.

Asa cum deja anuntase, Tadici a intrat in turneu cu un lot de 15 jucatoare, lasand libera una din pozitii, incat sa nu piarda mai tarziu o schimbare, in cazul in care ar avea nevoie sa faca doua modificari in echipa.

Apararea, cea pe care se pare ca se pune un mare accent la acest turneu final, a permis nationalei sa presteze un joc solid, joc care a dat rezultat si in atac. Fetele noastre si-au blocat total adversarele, care n-au mai gasit poarta spre gol timp de 11 minute, un mare merit pentru acest lucru avandu-l si portarul Paula Ungureanu.

In repriza a doua, Tadici a operat unele schimbari, Talida Tolnai a intrat si ea in poarta, insa echipa a prestat pe baza aceluiasi registru tactic. In aceste conditii, fetele noastre nu au mai avut de asteptat decat finalul meciului, final care le-a adus victoria la o diferenta de scor concludenta pentru ceea ce a fost pe teren, 27-17.

Al doilea meci, acela cu Australia, era considerat un fel de antrenament cu public, iar fetele au tinut sa sublinieze acest lucru, castigand cu 32-13.

Tinand cont de program, Tadici a ales sa protejeze mai multe titulare, mai ales ca lotul nostru nu este scutit de probleme medicale, intervenite dupa jocul cu Tunisia. A inceput cu o echipa combinata, in mare parte bazata pe tinere, dar si cu doua jucatoare de baza ale nationalei in teren, Tolnai si Nechita.

La final, tricolorele au inregistrat un succes usor, 32-13. De altfel, obiectivul nationalei pentru acest joc era sa nu primeasca mai mult de 12 goluri.

Dupa primele doua jocuri, Romania este deja calificata in optimi, avand doua victorii din tot atatea posibile. Urmeaza partida cu Germania, adica primul meci care ne va spune ce si cum este nationala de handbal feminin in clipa de fata.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!