Primele trei victorii

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 14 decembrie 2009

 

România a adunat primele două victorii la Campionatul Mondial de handbal feminin, este drept, evoluând în compania unor selecţionate modeste, care nu aveau cum să pună probleme puternicei echipe pe care am deplasat-o la competiţie.

 

„Naţionala” României a zdrobit, în debutul la CM 2009, un adversar modest. Partida cu Chile a fost desemnată drept cea mai facilă a României la ediţia actuală a Mondialelor şi chiar aşa a fost. Sud-americancele nu au suficiente arme pentru a pune probleme unei selecţionate care se respectă şi care are visuri de podium.

 

În consecinţă, handbalistele lui Radu Voina şi Vlad Caba au făcut aproape tot ce au vrut pe teren, reuşind, în final, să înscrie 51 de goluri, cu unul mai mult decât precedentul record al lor de la CM, stabilit contra celor din Congo, în 2005. Aeriene, contraatacuri-fulger, combinaţii cu pivotul şi cu extremele, o poartă ca o cetate, păzită bine atât de Ungureanu, cât şi de Stanciu, un rulaj eficient al tuturor jucătoarelor de pe foaie, acestea sunt reperele unui meciantrenament cu public. Un 51-17 care vorbeşte mai mult decât ar putea vorbi orice alte descrieri.

 

În al doilea meci, România a învins Japonia cu scorul de 37-28 după un început de partidă greoi. În repriza a doua fetele lui Radu Voina au arătat adevărata valoare şi au revenit spectaculos. Paula Ungureanu a reuşit multe parade extraordinare şi rezultatul final a fost 37-28 pentru România. Urma meciul cu Ungaria, primul în compania unui adversar valoros.

 

România a învins luni şi Ungaria, scor 31-25 (16-7), în cel de-al treilea meci al tricolorelor în Grupa C, şi a reuşit calificarea matematică în grupele principale ale Campioantului Mondial din China.

 

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin, Radu Voina, a spus că meciul cu Ungaria a fost bun, însă obiectivul oricărui antrenor de handbal este să bată Norvegia.

 

„Fetele şi-au dorit foarte mult această victorie. Au făcut o primă repriză foarte bună, în a doua parte, când s-au apropiat la două goluri ne-a tresărit inima, dar asta e forţa unei echipe mari, să revină. A fost greu pentru că nu mai aveam timeout, dar până la urmă a ieşit totul bine.

 

Eu spun că fetele au revenit bine şi importante sunt punctele obţinute azi. Ungaria a făcut un joc mai bun, dar s-au relaxat prematur. Norvegia rămâne o mare forţă a handbalului feminin, chiar dacă lipsesc unele jucătoare.

 

La handbal feminin scopul este să baţi Norvegia, apoi poţi să te gândeşti şi la altceva.

 

Cu Dumnezeu înainte, vom face tot ceea ce putem mai bine. Ramona Maier nu e recuperată complet şi am menajat-o pentru că avem nevoie de ea mai departe”, a spus antrenorul Radu Voina la Contratac, pe GSPTV.

 

Dacă va învinge şi Norvegia, România se poate considera calificată în semifinalele competiţiei. Oricum, România este deja calificată în grupele superioare ale competiţiei.


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!