Primii câștigători ai concursurilor televizate: viața după trofeu

Articol publicat in sectiunea Monden pe data 6 februarie 2015

Masterchef_Petru Buiuca1_1Petru Buiucă, primul câștigător „MasterChef”

Viața i s-a schimbat peste noapte. Cam asta poate să spună Petru Buiucă, primul câștigător „MasterChef”, după ce a ajuns dintr-un birou în care făcea secretariat să aibă propria firmă de evenimente private, propriul restaurant și să fie imaginea unui lanț de supermarketuri.

În urmă cu trei ani, Petru a câștigat competiția „MasterChef” și a plecat acasă cu 50.000 de euro. „Să pleci de la un job de birou, unde iei 1.500 de lei, din care plătești chirie și întreținere 900 de lei, iar apoi să ajungi să îți ajuți familia, să îți iei casă, mașină, să călătorești, să filmezi cu cele mai tari vedete din România, să devii și prieten cu ele… e, într-un cuvânt, ireal!”, le-a mărturisit Petru Buiucă reporterilor Libertatea.

Experiența din competiția culinară a fost punctul de cotitură în viața sa, însă vedetismul n-a reușit să i se urce la cap. „Pe mine, celebritatea m-a pocnit deodată. Dar sunt la fel: stau la periferie, am mașină second hand și prieteni de peste 10 ani”, mărturisește Buiucă.

Și pentru Petru, ca și pentru mulți români, 50.000 de euro sunt o sumă uriașă. În vreme ce majoritatea celor care câștigă show-urile de talente reușesc să risipească banii rapid, pentru tânărul de 26 de ani din Constanța banii au fost o binecuvântare. „Banii s-au dus cu cap și încet. Primul lucru a fost să-mi ajut familia. Apoi, excursia în Franța, un vis îndeplinit. Imediat după, mi-am luat mașină, pentru că deja trebuia să călătoresc mult și des. Apoi, mi-am cumpărat garsonieră, dar doar după ce am analizat piața cam 8-10 luni. Deci, banii s-au dus în investiții pe viață. Restul de bani pe care i-am câștigat au venit din contractele mele de imagine și show-uri culinare și/sau consultanță.”

 

Adrian TutuAdrian Țuțu, primul câștigător al „Românii au talent”

În 2011, un tânăr de 19 ani devenea primul câștigător al competiției „Românii au talent”. Adrian Țuțu a obținut 120.000 de euro, pe care i-a investit, spune el, exclusiv în muzica. După trei ani, s-a întors la Focșani fără niciun leu în buzunar.

„Uite că m-am întors de unde am plecat. Fără bani, la Focsani! Am preferat să bag banii câștigați din muzică înapoi în muzică. Am preferat, în loc de o casă, să-mi fac aproape toate videoclipurile pe care probabil deja le știți, să-mi plătesc piesele și să-mi iau câteva haine să dau bine pe sticlă. Poate că am procedat bine, poate nu, ideea e că eu mă bucur că am procedat așa, pentru că am ajuns aici și e momentul să o iau de la zero. Acum e clar că am încredere în mine, ba chiar mai mare ca niciodată!”, a scris Țuțu pe Facebook.

Gurile rele spun că de vină pentru declinul cântărețului este chiar compozitorul lui, Boier Bibescu. Apropiații celui din urmă îi țin partea. „Bibescu nu i-a luat niciun ban pe piese, ba chiar s-a purtat cu el extrem de bine. L-a considerat ca un frate mai mic și a încercat să-l ajute să aibă o carieră frumoasă”, a declarat un prieten de-al compozitorului pentru cancan.ro.

Alții spun că mirajul Capitalei l-a dat peste cap pe Adrian, care a cheltuit mare parte din câștig pe haine și pe un mod de viață extravagant.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!