Primul coregraf al lumii, un român de la Londra

Articol publicat in sectiunea Cultură, Diaspora pe data 7 noiembrie 2015

Londra_Marius Caluser

Marius Căluşer, „dancer. teacher. choreographer. life changer.”, se descrie artistul român pe pagina sa de web. În 2014, potrivit digi24.ro, Căluşer a fost desemnat cel mai bun şi mai ocupat coregraf din lume.

Pornind de la vârsta de 6 ani, Marius Căluşer şi-a devotat următorii 15 ani pentru a studia dansurile de societate (ballroom dancing). A studiat jurnalismul şi a lucrat o perioadă în România ca şi om de radio. În paralel, conform prezentării de pe mariuscaluser.com, a concurat la o seamă de competiţii naţionale şi internaţionale de dans sportiv, la care a obţinut rezultate deosebite.

Marius a ajuns să călătorească mult la Londra, Paris şi Milan şi, în 2011, a decis că, pentru a izbândi şi a-şi face o carieră ca şi coregraf şi profesor de dans, trebuie să se stabilească la Londra.

Aşadar, la Londra a pornit cu gândul să ajungă cineva. În primele trei luni a aplicat pentru sute de joburi, au urmat zeci de interviuri, dar soarta nu a fost de partea lui, scrie digi24.ro. Putea să lucreze într-un restaurant sau o spălătorie auto, aşa cum îl sfătuiau prietenii săi. Dar nu. El şi-a dorit să fie un român de succes.

A încercat şi cartea jurnalismului, a mers la un interviu la BBC, însă a ajuns să fie antrenor de dans sportiv, coregraf şi dansator în Londra.

Acum, Marius Căluşer lucrează deopotrivă cu începători şi cu profesionişti, având printre clienţii săi dansatori de diferite naţionalităţi – indieni, chinezi, ruşi, greci, englezi şi, deocamdată, doar câţiva români. La el au apelat o varietate de clienţi – de la cupluri care au căutat să uimească cu un dans al mirilor desăvârşit la propria nuntă până la artişti, unii premiaţi la Eurovision.

—————————————

În urma activităţii intense, românul a ajuns ca în 2014 să fie desemnat cel mai ocupat profesor de dans, fiind ales dintre 10 mii de alţi instructori.

—————————————

Având parte de acest succes, Marius Căluşer se gândeşte acum să deschidă, scriu jurnaliştii de la digi24.ro, o şcoală de dans la Londra.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!