Primul european de baschet 3×3, la București!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 31 martie 2014

528 baschet 3x3România va fi gazda primului Campionat European de baschet 3×3 din istoria sportului. Anunţul a fost făcut de FIBA Europe.

În cadrul acestuia vor fi organizate trei turnee de calificare, la care vor fi prezente 32 de echipe la masculin şi 27 la feminin, turneul final fiind alcătuit din 16 echipe naţionale, atât la masculin, cât şi la feminin. Ca ţară organizatoare, România este direct calificată.

Competiţia va avea loc la Bucureşti, în luna septembrie a acestui an. Ea va fi organizată de către FR Baschet în colaborare cu Sport Arena, cei care sunt la baza a zece sezoane de cel mai important campionat de baschet 3×3 din România, Sport Arena Streetball.

„Bucureştiul este considerat, nu numai în Europa, dar şi în lume, drept capitala neoficială a baschetului 3×3. Acordarea organizării acestui campionat european este o continuare a cooperării dintre FIBA Europe şi oraşul Bucureşti, capitala României fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3×3 Euro Tour”, a spus preşedintele actual al FIBA Europe, Cyriel Coomans.

Și FR Baschet a salutat decizia forului european:

„Ne bucurăm că am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales că este prima ediţie din istorie. Desigur, vom fi obligaţi să ne prezentăm, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi sportiv la cel mai înalt nivel. Sunt convins că va fi o reuşită şi că putem demonstra că România poate organiza competiţii majore europene”, a spus Horia Păun, preşedintele FR Baschet.

Anul trecut, FIBA Europe lansa, tot în capitală, primul circuit european de baschet 3×3, alcătuit din zece turnee, prin zece oraşe europene.

„Cred că experienţa acumulată de Sport Arena, în parteneriat cu FR Baschet, în cei zece ani de organizare a competiţiilor de 3×3, a asigurat candidaturii greutatea necesară. Ca români, suntem foarte mândri că vom organiza o competiţie atât de importantă şi cu o semnificaţie istorică, având în vedere că este prima ediţie organizată vreodată”, a spus Vlad Constantinescu, manager Sport Arena Streetball.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!