Primul patronat bancar din România

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 14 aprilie 2014

Banca Comercială Română (BCR), BRD-Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank şi UniCredit Ţiriac Bank, cu active de peste 45% în sistemul bancar, înfiinţează primul patronat bancar din România, aflat în proces de înregistrare, care va promova interesele membrilor în faţa autorităţilor.

Conducătorii executivi ai celor patru instituţii de credit au depus cererea de înfiinţare şi actele constitutive la Tribunalul Bucureşti pentru înfiinţarea Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR), estimând că acest proces s-ar putea încheia până la finele lunii iunie, se arată într-un comunicat al noii entităţi propuse, scrie Mediafax.

„Demersul nostru are în vedere întrunirea atributelor formale ale unei organizaţii profesionale ce poate reprezenta interesele sectorului bancar la toate nivelurile, anume social, instituţional şi ca angajatori. Invităm toate băncile care au operaţiuni în România să se alăture iniţiativei noastre”, a declarat în comunicat preşedintele Raiffeisen Bank, Steven van Groningen, care a fost desemnat ca preşedinte al Consiliului Director al CPBR.

Membrii fondatori au menţionat că CPBR nu este o alternativă la Asociaţia Română a Băncilor (ARB), ci este o organizaţie complementară acesteia, care îşi propune să promoveze interesele membrilor săi în relaţia cu autorităţile, sindicatele şi alte instituţii „într-o manieră cât mai eficientă”. Iniţiatorii proiectului menţionează că au discutat în prealabil cu reprezentanţii băncii centrale despre înfiinţarea organizaţiei, primind un semnal pozitiv, de încurajare.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!