Primul SMS

Articol publicat in sectiunea Editorial Sport pe data 3 iulie 2015

În 2014 Simona Halep juca în finală la Roland Garros și în semifinală la Wimbledon. În 2015 aceeași Simona Halep pierde în turul 1 la Roland Garros și în turul 2 la Wimbledon. Oricât am vrea să credem că situația este un accident regretabil, nu este nici pe departe așa. Într-un an, Simona Halep s-a transformat din jucătoarea pe care o știam, capabilă să se bată cu Serena Williams, într-o jucătoare care este visul oricărei competitoare în turneele la care participă, pentru că poate pierde la oricine, indiferent de ierarhia pe care o ocupă în clasament.

Tot pe parcursul acestui an Simona a mai făcut ceva. A schimbat patru antrenori. A renunțat la antrenori de top, care știau ce înseamnă performanța, în condițiile în care Sharapova are același om alături de ea de mai bine de 6 ani. Pe unii i-a concediat prin SMS, lucru care va conta pe viitor, pentru că la ei, în vest, lipsa de respect contează și se taxează ca atare. Și-a pus antrenori români, niște nimeni în palmaresul cărora nu sunt sigur că zace vreun turneu, oricât de anemic și necunoscut ar fi. Motivațiile Simonei au fost de-a dreptul hilare: uneori a ales pentru că românul cerea mai puțini bani, alteori a ales spunând că este româncă și se simte mai bine cu un antrenor român. Naționalism, cum ar veni. Un sentiment frumos, doar că nu poate fi folosit pentru a trimite mingea peste fileu.

Acum, rezultatele se văd. Simona nu le ia în seamă, iar declarațiile ei de acum arată clar că nu-i pasă de ceea ce se întâmplă. Este posibil să-și fi făcut suma și de-acum să fie mulțumită doar de câteva zeci de mii de euro luate de pe la diferitele turnee. Și este păcat. Doar că nu se poate face nimic.

Tenisul impune mai ales caracter, iar Simona l-a lăsat acasă de la primul SMS cu care și-a semnat decăderea.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!