Primul trofeu pentru Lucescu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 29 iulie 2016

639 lucescuClubul rus Zenit Sankt Petersburg, antrenat de românul Mircea Lucescu, a câştigat, sâmbătă, scor 1-0, meciul jucat cu ŢSKA Moscova în Supercupa Rusiei, şi a cucerit primul trofeu cu tehnicianul de 71 de ani pe banca tehnică, instalat în funcţie în această vară.

Deşi a pierdut cel mai important jucător, pe brazilianul Hulk, şi l-ar putea pierde şi pe Axel Witsel, Mircea Lucescu a reuşit să cucerească primul său trofeu pe banca celor de la Zenit.

Într-o partidă comparată de presa din Rusia cu El Clasico, ca urmare a faptului că cele două combatante au dominat de o manieră categorică campionatul în ultimii 10 ani (au câştigat 8 din ultimele 10 titluri), Zenit s-a impus graţie golului marcat de brazilianul Mauricio, în minutul 22.

Echipa trimisă în teren de Mircea Lucescu: Lodygin – Smolnikov, Garay, Neto, Criscito – Yusupov, Mauricio, Garcia, Kokorin – Shatov – Dzyuba. Tot sâmbătă, oficialii lui Zenit au anunţat transferul fotbalistului slovac Robert Mak, achiziţionat de la PAOK Salonic.

Astfel, după 22 de trofee câştigate în Ucraina, cu Şahtior, Lucescu îşi trece în palmares primul trofeu în Rusia, pe banca lui Zenit Sankt Petersburg.

Zenit Sankt Petersburg a anunţat, marţi, al doilea transfer al acestei veri. Site-ul oficial al echipei antrenate de Mircea Lucescu scrie că brazilianul Giuliano s-a transferat la proaspăta câştigătoare a Supercupei Rusiei.

Mircea Lucescu are parte de o campanie de transferuri destul de interesantă. După ce l-a readus la echipă pe Kerzhakov, apoi l-a pierdut pe brazilianul Hulk, antrenorul român a reuşit o nouă mutare, după ce săptămâna trecută slovacul Robert Mak a ajuns la Sankt Petersburg. Al doilea jucător sosit la echipa rusă în această vară este Giuliano, un mijlocaş brazilian venit de la Gremio Porto Alegre, în schimbul căruia s-au plătit şapte milioane de euro.

Giuliano este o cunoştinţă mai veche a lui „Il Luce”. În 2014, pe vremea când antrenorul român se afla la Şahtior, iar Giuliano juca pentru Dnepr Dnepropetrovsk, românul l-a dorit la Doneţl pe mijlocaşul brazilian, care reuşise 16 goluri în cele 87 de meciuri jucate pentru Dnepr.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!