Principesa Irina, sub supraveghere în SUA

Articol publicat in sectiunea Diaspora în lume pe data 31 octombrie 2014

Principesa Irina a fost plasată trei ani sub supraveghere de un judecător federal, după ce şi-a cerut scuze pentru rolul său în cazul unor lupte de cocoşi în Oregon (SUA) care, potrivit principesei, au reprezentat o ruşine pentru ea şi familia sa, relatează postul de televiziune american ABC News.

„Îmi pare foarte rău că m-am implicat în această afacere”, a declarat Irina Walker în faţa judecătorului federal, înainte de a fi pronunţată sentinţa. „Nu am avut intenţia de a încălca legea”, a adăugat ea, potrivit Mediafax.

Principesa şi soţul său, John Walker, au pledat vinovat, în iulie, în dosarul privind participarea la o reţea de lupte de cocoşi. Soţii Walker au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului 200.000 dolari.

Judecătorul le-a permis să efectueze călătorii internaţionale în timpul perioadei de probă, deoarece regele Mihai se confruntă cu probleme de sănătate şi principesa ar dori să-l viziteze mai des.

Soţii Walker au fost arestaţi în august 2013, după ce autorităţile au anunţat că ei au organizat cel puţin zece lupte de cocoşi în perioada aprilie 2012 – aprilie 2013 la ferma lor din Irrigon, la est de Portland.

Cocoşii aveau ataşate cuţite de picioare, iar spectatorilor li se cereau bani pentru intrare şi li se vindea mâncare şi băutură, potrivit rechizitoriului.

Procurorii au afirmat că soţii Walker au impus spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a vedea luptele de cocoşi, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100. Cuplul câştiga bani, de asemenea, din vânzările de alcool.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!