Prins la Dover cu imigranți ascunși în camion

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 6 iunie 2015

uk_Dover_imigranti ilegali

Un șofer de tir român a fost prins de polițiștii de frontieră din Dover în timp ce încerca să scoată din Marea Britanie, spre Franța, 17 imigranți ilegali. Românul a recunoscut că primise 2.000 de lire sterline pentru a-i trece granița, bani cu care dorea să plătească operația mamei sale, în Austria.

Operațiunea de prindere a românului a fost pusă la punct de doi jurnaliști ai publicației The Sun, care s-au aflat permanent în cotact cu autoritățile de frontieră, potrivit kentonline.ro. Șoferul, de 27 de ani, a recunoscut că a primit bani pentru a face trafic de persoane și a fost condamnat la trei ani de închisoare, după judecarea procesului la Canterbury Crown Court. Procurorul a spus că inculpatul a fost oprit la docurile de est din Dover, în timp ce încerca să iasă din Marea Britanie, spre Franța.

Pe lângă cei doi jurnaliști sub acoperire, în tirul românului au fost găsiți 17 cetățeni străini din Pakistan și Bangladesh. Potrivit acuzării, cu patru luni înainte să fie prins, românul îi spusese și unui alt conațional cum poate face bani în plus.

Însă, apărarea a spus că a fost prima astfel de călătorie pentru șoferul român și că singurul său scop era să strângă bani pentru operația mamei sale.

Judecătorul a remarcat că această infracțiune este extrem de gravă și a arătat că autoritățile britanice nu îi au sub control pe cei care părăsesc țara. El i-a spus românului că a primit bani pentru a participa la o acțiune criminală bine organizată.

După pronunțarea sentinței, ministrul imigrației, James Brokenshire, a declarat că, în noile legi ale imigrației, vor fi incluse prevederi cu privire la controalele la ieșirea din țară.

———————————-

Acest individ va rămâne pe bună dreptate în spatele gratiilor și vom căuta să îl deportăm după ce își va ispăși pedeapsa.

James Brokenshire, despre cazul românului

———————————-

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!