Printre asistaţii sociali britanici

Articol publicat in sectiunea Articole recente, Locuinţe, UK la bani mărunţi pe data 10 septembrie 2016

uk_englezi_beneficii sociale

Sunt cetăţeni britanici şi îşi trăiesc întreaga viaţă exclusiv din banii primiţi de la stat. Iar numărul lor nu este deloc mic, a remarcat cu surprindere un român din Regatul Unit, care a avut ocazia să observe cum trăiesc în realitate astfel de oameni…

 

În casele „beneficiarilor”

Sorin este un tânăr român care, deşi s-a stabilit la Londra în urmă cu numai doi ani, a avut ocazia să descopere viaţa localnicilor care trăiesc din beneficii.

Românul îşi câştigă existenţa muncind în construcţii, ca mulţi alţi conaţionali ai săi ajunşi în această ţară. „Am avut o lucrare pe care am executat-o în echipă la patru blocuri cu apartamente în care stăteau familii cu nevoi sociale. În acest fel, am fost nevoit să intru zi de zi, timp de şase săptămâni, în locuinţele acestor oameni. S-a întâmplat în zona Woodford din nord-estul Londrei”, îşi aminteşte Sorin. El a participat la lucrări în calitate de tâmplar, în cadrul unui proiect finanţat de primăria locală pentru introducerea gazului şi modernizarea bucătăriilor din clădirile respective.

„Majoritatea locatarilor erau englezi get-beget, dar şi cei de origine jamaicană erau numeroşi”, îşi mai aminteşte Sorin.

 

Mizerie şi indolenţă

Ceea ce l-a şocat pe Sorin la modul de viaţă a sute de cetăţeni britanici care trăiesc din „mila statului” într-un cartier din nord-estul Londrei a fost indolenţa.

„Erau oameni în toată firea, sănătoşi, şi stăteau toată ziua în faţa televizorului. Sau îşi plimbau câinii ori pierdeau vremea în faţa blocului… Bărbaţii stăteau în grupuri cu câte o bere în faţă şi mâncau seminţe. Iar femeile se plimbau prin parcuri şi prin magazine”, ne-a dezvăluit dezgustat tânărul român.

„Trăiau pe banii statului… Dar primeau o grămadă de bani; şi pentru chirie şi pentru întreţinerea copiilor… Îmi amintesc că tinerelor mame li se plătea inclusiv concediu matern”, continuă dezvăluirea lui Sorin. El susţine că a observat că toate familiile tinere în apartamentele cărora a intrat aveau minim trei copii.

„Nu îşi făceau nici măcar ordine în locuinţe. Îmi amintesc că am intrat într-o garsonieră în care locuia un bărbat singur. Era o mizerie de nedescris şi avea şi un câine care dormea cu el în pat. Trebuia să ne ţinem de nas când intram acolo”, mai spune Sorin.

Autor articol: Marcel Istrate

Comentarii

3 pareri la “Printre asistaţii sociali britanici”

 1. cristi Spune:

  m-am logat doar sa va spun ca sunteti de cacat daca chiar credeti si publicati declaratiile lui nea Fasole asta!!pun pariu ca stie si asta 2 cuvinte in engleza dar va da voua interviu despre britanici!!!nu cred ca toti englezii sunt la fel,la fel cum nici noi romanii nu suntem toti la fel….dar sa citesc aici ca englezii stau la spart seminte????pe bune???plm despre ce natie vb aici???unde plm ati mai vazut englezii sa sparga seminte??aratati-mi si mie unu,va rog!!nu iau apararea nimanui dar autorul articolului se poate arunca linistit in Tamisa cu un calorifer legat de gat!!

 2. Marius Spune:

  Asta e din ciclul „prostitutie jurnalistica”, practicata de jurnalisti inchipuiti.

 3. Tilicaru de serviciu Spune:

  Pentru comentatorii de au uitat gramatica lb. romane de cand au plecat, mancau semnite nu inseamna ca spargeau, daca ati fi in Anglia la ASDA ati vedea si voi ca exista semnite decojite mai baieti, alea nedecojite exista si aici, dar sunt pentru papagali – asa ca voi – de erati invatati sa bagati bomboane agricole cand erati mici.
  ===================================
  Revenind la articol, asa este domne traiesc precum trantorii, le merge TVul zi si noapte, au plasme pe tot peretele, fumeaza pe romaneste canepa – de aia se pare ca au bani, copii de la 3 in sus, nu are unu serviciu, plateste statu tot, cei cu copii multi si cu probleme de boala au si masina si ghici ghicitoarea mea cine munceste nu are voie la beneficii si o duce mai rau decat socialii.
  Colac peste pupaza cand li se scoala la sociali, o ia prin cartiere si selectiv pe unde locuiesc romani, lituanieni, polonezi le sparg geamurile la case si la masini asa ca sa fie distractie si politia da din umeri ca nu stie cine a spart.
  Continuarea in episodul urmator, poate scriem si un articol

Spune-ti si tu parerea!