Printul Charles, invitat in Delta Dunarii

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 5 decembrie 2013

Iubeste Transilvania, dar cu siguranta se va indragosti si de Delta Dunarii. Printul Charles ar putea ajunge anul viitor in Delta Dunarii. Invitatia a venit din partea ministrului Mediului, Rovana Plumb care se afla in aceste zile la Londra.

In cadrul unei intalniri care a durat aproximativ o ora si care a avut loc la resedinta Clarence House a mostenitorului tronului Marii Britanii, ministrul l-a invitat pe printul Charles in Delta Dunarii. De asemenea, i-a oferit acestuia un album cu fotografii din rezervatia naturala si o pictura semnata de Aurel Popp cu un peisaj dintr-un sat romanesc. Principalul subiect dezbatut de cei doi a fost lansarea proiectului pilot al unor statii de epurare 100% ecologice in zece sate din judetele Mureș, Brașov, Sibiu și Harghita, de acesta urmand sa beneficieze peste 8.500 de locuitori din zona rurala. Potrivit Ministerului Mediului, aceste statii sunt, practic, o copie a statiei de epurare lagunara, implementata și inaugurata la Viscri de Printul Charles.

In discutie au fost aduse si proiectele lansate in zona Transilvania de Ministerul Mediului și fundatia Mihai Eminescu Trust (MET), patronata de Printul Charles, dar și despre dezvoltarea unor proiecte de agricultura ecologica, menita sa stimuleze și sa ajute micii fermieri. Rovana Plumb a tinut sa-i multumeasca Printului Charles, in numele Guvernului de la Bucuresti, pentru „munca și implicarea sa in proiecte din Romania”.

Ministrul mediului si schimbarilor climatice, Rovana Plumb, a dat asigurari  la Londra ca nu va exista un val imens de romani care sa soseasca de la 1 ianuarie 2014 in Marea Britanie, dupa ridicarea restrictiilor pe piata muncii.

Autor articol: Oana Padureanu
Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!