Prinţul Harry doreşte reintroducerea stagiului militar obligatoriu în UK

Articol publicat in sectiunea UK la zi pe data 22 mai 2015

Londra_printul harry-soldat

La 55 de ani de la renunţarea la stagiul militar obligatoriu pentru cetăţenii Marii Britanii, prinţul Harry, de 30 de ani, este de părere că practica ar trebui reintrodusă şi că ar fi benefică ţării.

Prinţul Harry a spus că cei zece ani pe care i-a petrecut în cadru militar l-au ajutat foarte mult şi l-au ţinut departe de necazuri. Acesta a declarat că „Viaţa de militar ar putea transforma viaţa tinerilor de ambele sexe. Nici nu vreau să mă gândesc unde aş fi ajuns dacă n-ar fi fost Armata.”

Până în 1960, toţi tinerii sănătoşi, între 17 şi 21 de ani, trebuiau să facă obligatoriu stagiul militar pe o perioadă de 18 luni, o practică pe care şi Colenulul Richard Kemp, fost comandant al trupelor britanice din Afghanistan, ar vrea s-o vadă reinstaurată: „Puţini din Armată sprijină ideea stagiului militar obligatoriu pentru că au impresia că profesionalismul soldaţilor noştri va scădea. Eu nu sunt de aceeaşi părere. Introdus corespunzător, stagiul militar poate crea o armată mai puternică şi poate aduce beneficii ţării. Stagiul militar încurajează disciplina, respectul, mândria, spiritul de echipă şi etica muncii.”

Maiorul Charles Heyman, analist senior, a spus că, în principiu, ideea lui Harry este foarte bună, pentru că Armata transformă „băieţii mamii” în „bărbaţi puternici”, doar că „dacă începi mâine, ar trebui să ai o organizaţie de pregătire uriaşă pentru a găzdui, hrăni şi îmbrăca toţi soldaţii şi ar costa o grămadă de bani.”

Autor articol: Cristian Enache

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!