Privatizarea Poștei Române, un eșec

Articol publicat in sectiunea Economie pe data 18 septembrie 2015

Negocierile pentru privatizarea Poștei Române au eșuat, potrivit unor surse citate de Digi24. Statul discuta cu operatorul belgian de servicii poștale Bpost vânzarea a 51% din companie, iar procedurile urmau să fie finalizate la 28 septembrie. Operatorul belgian nu mai dorește să cumpere compania românească.

Privatizarea Poștei Române va fi întârziată astfel cu un an, asta pentru că autoritățile nu poartă în acest moment discuții cu alți potențiali investitori. Bpost a demarat în septembrie 2014 negocierile. Potrivit surselor Digi24, aceste discuții care ar fi trebuit să se finalizeze la finalul lunii au eșuat.

Compania belgiană Bpost nu a depus oferta angajantă pentru preluarea Poștei Române până marți, termenul limită, se arată și într-un comunicat al Ministerului pentru Societatea Informațională, cita de Mediafax. Guvernul urmează să reanalizeze procesul de privatizare a companiei.

Poșta Română a reușit abia anul trecut să treacă pe profit, după șase ani consecutivi de pierderi. În 2014 a înregistrat un profit de 5 milioane de euro. În primele patru luni ale acestui an, Poșta Română are un profit net de 4,1 milioane de euro, adică aproape la fel de mult cât a înregistrat pe tot anul trecut.

De asemenea, Poșta Română datorează 21 milioane de lei bugetului de sănătate, dar reprezentanții companiei spun că instituția plătește această datorie în tranșe. Poșta Română mai are în prezent circa 27.000 de angajați, după ce în ultimii doi ani a concediat 3.600 de angajați, adică mai mult de o zecime.

Autor articol: Ionut Mares

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!