Privilegiile din spatele unui loc de muncă

Articol publicat in sectiunea Diaspora, Muncă, Poveşti româneşti pe data 13 mai 2015

uk_Passenger Service Agent_macelari

Există companii care le oferă angajaților tot felul de avantaje și beneficii de care aceștia se bucură enorm. Și nu ne referim la ore suplimentare plătite dublu sau la zile în plus de concediu, ci la… altfel de câștiguri. De exemplu, patru români care lucrează în patru domenii diferite ne-au povestit care sunt privilegiile jobului pe care îl dețin sau pe care l-au avut în trecut.

Mai exact, care credeți că ar fi avantajul de a lucra în domeniul curățeniei? Sau care ar putea fi beneficiile unui barman? Ce spuneți despre cei care muncesc în domeniul alimentar, ce fel de câștiguri ar avea? Dar despre privilegiul de a fi angajat de o companie aeriană? Despre toate acestea ne vorbesc pe rând cei care se bucură și altfel de munca lor.

————————————–

„Cred că ai avantaje ca taximetrist. Îți faci singur programul. Poți lucra oricând vrei tu, ziua, noaptea, dimineața. Poți sta acasă câteva zile, dar apoi poți recupera și muncești câte 12-14 ore și pentru timpul în care ai stat. Eu consider aceste lucruri niște privilegii. La ce alt loc de muncă îți poți face programul cum vrei tu? Plus că măcar o dată pe săptămână întâlnești clienți cu dare de mână… adică în cazul în care sunt mulțumiți de serviciile pe care le-ai oferit, îți pot lăsa până la 30 de lire bacșiș. Bani pe care nu trebuie să îi împarți cu un alt coleg, cum este cazul chelnerilor, dar nici nu te ferești de cineva atunci când cineva îți lasă 10 lire.”

Adi, 33 de ani, taximetrist

————————————–

 

„Detergenți? Nu am cumpărat niciodată!”

Nu este o noutate, dar nicio mirare, faptul că munca în domeniul curățeniei este una extrem de grea și de solicitantă. Mai ales într-un hotel de cinci stele, unde și cerințele angajatorilor sunt cotate la același standard când vine vorba de serviciile pe care angajați trebuie să le ofere clienților. În timp ce multe dintre româncele care lucrează în acest domeniu nu prea sunt mulțumite de jobul lor, noi am întâlnit-o pe cea care se bucură de locul său de muncă. Sau mai bine spus, de avantajele pe care compania pentru care lucrează i le oferă. Numele ei este Mihaela, are 37 de ani și este din Suceava.

„De când sunt în Anglia, adică de aproape cinci ani de zile, cred că am schimbat în total peste zece hoteluri. Mi-a fost greu să îmi găsesc locul. Curățenia… este un domeniu dificil și toată lumea știe cât de mult se muncește într-un hotel pe un salariu destul de mic. Eu pot să spun că am avut noroc și în urmă cu trei ani de zile, când agenția prin care lucram s-a desființat, managerii hotelului pentru care muncesc și în prezent au fost de acord să ne angajeze ei. Nu este nicio mare diferență în ceea ce privește salariul, taxele plătite sau zilele de concediu, asta pentru cele care se gândesc la acest aspect, de a fi angajate direct de hotel, însă da, există câteva detalii pozitive. Unul, și cel mai important, este că de trei ani de zile, eu nu am cheltuit nici măcar un pence pe tot ceea ce înseamnă produse de curățenie. De la detergent de haine, de vase, lavete, bureți, dezinfectanți, soluții de bucătărie sau de baie și până la săpunuri, prosoape, hârtie igienică, loțiuni de corp, șampoane și chiar lenjerii de pat. Atât de multe am adunat că am umplut un șifonier mare numai cu astfel de lucruri. Pe lângă faptul că am trimis și încă trimit în țară rudelor și familiei câte un pachet o dată la câteva luni de zile cu ce le mai trebuie, și colegii de casă se bucură de tot ce aduc, pentru că nu mai cheltuiesc alți bani pe astfel de lucruri necesare în casa oricui. Și cel mai important, ca să nu se înțeleagă greșit, pentru că românii interpretează, este că nu le bag în traistă, le ascund și ies cu ele din hotel, adică pe românește, nu le fur”, mărturisește românca de 37 de ani din Suceava.

————————————–

„În fiecare săptămână se adună într-o cameră pe care noi o numim depozit tot ce nu poate fi folosit în camerele de hotel. De exemplu săpunuri ciobite, șampoane sau geluri de duș cărora li s-au spart capacele, prosoape sau lejerii care pot avea chiar și o pată minusculă ce nu poate fi înlăturată. Tot ce are fie și cea mai mică zgârietură sau un mic semn nu poate ajunge la clienți. Politica hotelului este ca la sfârșit de săptămână, noi, cameristele, și supervizorii noștri să împărțim aceste lucruri. Și tot ce ajunge acolo împărțim în mod egal. Am auzit că managerii au decis acest lucru tocmai pentru a evita furturile… pentru că oricât de multe camera CCTV ar fi, regulile se pot încălca…”

Mihaela, 37 de ani

————————————–

 

Barul de pe șifonier

Cristi este un român de 35 de ani care se jură că nu mai pune alcool în gură de mai bine de trei ani de zile. Asta după ce câteva probleme de sănătate i-au făcut viața un calvar. Tânărul ne povestește că a lucrat până în 2014, vreme de cinci ani de zile, ca barman într-unul din cele mai fițoase baruri din Londra (mai exact, un fel de terasă amenajată pe acoperișul unei clădiri din centrul capitalei britanice), spune acesta. În acea perioadă a strâns o adevărată colecție de sticle cu băutură, pe care le-a depozitat… pe șifonier. Nu le-a mai numărat de mult și tot de mult nici nu le-a mai șters de praf, însă estimează că are peste 200 de băuturi… de la simple mărci de bere până la faimoase nume de whisky, scotch, tequila și șampanie roz.

„Coniac, vin, vodcă, whisky, tequila, șampanie roz, bere, cider, martini, rom, cremă de lichior… cam toate acestea predomină. Mi-am făcut o colecție impresionantă aș spune eu, un altfel de bar… pe șifonier, dar și în șifonier. Le-am adunat în timp, dar fără să îmi propun sau să am în cap ideea de a strânge băuturi sau de a face colecție. Pur și simplu, s-a întâmplat. Și așa s-au adunat cam 200 de sticle, poate chiar mai bine. Nu le-am numărat niciodată și nici nu cred că o voi face prea curând, pentru că asta înseamnă să le dau jos de pe șifonier, să le șterg de praf și să le aranjez din nou și nici timpul, dar nici cheful… nu prea îmi permit. Cum le-am adunat pe toate? Am lucrat într-un bar aproape cinci ani de zile și cred că o dată la câteva săptămâni primeam câte o sticlă de ceva. Nu le furam de la muncă! Să se înțeleagă clar! Ce se întâmpla? În săptămânile bune, în care încasările erau foarte mari, iar clienții ne lăsau bacșiș destul de mare, managerul ne dădea voie, bineînțeles trebuia să ne încadrăm într-o anumită sumă, să ne alegem o sticlă… de ce vrem noi. Era un fel de răsplată că vânzările mergeau bine. Și așa… de la câteva sticle pe care, să fiu sincer, nu m-am îndurat să le deschis, pentru că îmi plăceau designul lor, am ajuns să strâng și să tot strâng. Apoi au intervenit câteva probleme de sănătate și am renunțat eu la alcool. Acesta poate fi principalul motiv pentru care sticlele, unele destul de faimoase, încă stau nedesfăcute pe șifonierul meu”, ne povestește Cristi.

————————————–

„Atât timp cât lucrezi cu băuturi și câte 12 ore pe zi și îți faci treaba perfect, cred că este normal ca șefii să îți dea permisiunea de a-ți alege ceva și pentru tine, o dată pe săptămână, când încasările sunt uriașe, dar cred că este și o modalitate prin care managerii vor să evite furturile și astfel îți arată că au încredere în tine și că nu este nevoie să iei tu o sticlă, pentru că ei îți pot oferi una.”

Cristi, 35 de ani

————————————–

 

Produse din carne, la prețuri speciale

Mici, cârnați afumați, cârnați proaspeți, șuncă afumată, crenvurști, costițe și alte specialități românești. De toate acestea s-a bucurat, dar s-a și săturat un român din Craiova, care a lucrat în urmă cu șase luni de zile pentru o fabrică de mezeluri. Spunem că s-a bucurat, pentru că fiind agent de vânzări, a avut parte de aceste produse la prețuri speciale.

Dan are 38 de ani. este din Hunedoara și povestește că având avantajul de a cumpăra specialitățile la un preț special, în câteva săptămâni le-a încercat pe toate… doar că s-a și săturat la fel de repede.

„În prima lună, fără să exagerez, cred că am mâncat în fiecare zi numai carne, numai specialități de la fabrica de mezeluri pentru care am lucrat. Imediat după această perioadă, nu mai puteam să simt nici măcar mirosul. M-am bucurat, ce pot să spun, de avantajele pe care le-am avut ca și angajat acolo. Dacă un produs era mai scump, plăteam de obicei jumătate din prețul acestuia, dacă produsul expira în câteva zile, să spunem 2 sau 3, atunci îl primeam gratuit. Plus că un alt beneficiu a fost că nu trebuia să achităm banii pe moment. Eram trecuți pe o listă, cei care cumpărau produse de la fabrică, iar banii îi puteam da în ziua în care primeam salariile. Au fost câteva privilegii pe care nu le-aș fi avut, dacă nu aș fi fost angajat acolo. Plus că orice fel de carne pe care o găteam acasă o luam deja pregătită de către tehnicienii alimentari care munceau acolo. De exemplu, carne tocată pentru sarmale… nu exista acest produs spre vânzare, însă pentru cei din interior, care aveau nevoie, se puteau face câteva caserole. Totodată, chiar am învățat câteva sfaturi bune, dar și câteva rețete de la cei care preparau toate aceste specialități. Îmi place să petrec timpul în bucătărie și de multe ori am pus în practică tot ce am văzut acolo, preparat de specialiștii în domeniu”, ne povestește tânărul de 38 de ani.

————————————–

„Nu cred că orice job, mai ales aici în Anglia, îți oferă și alte beneficii decât cele standard. Sunt doar câteva; de fapt, părerea mea este că firma pentru care lucrezi oferă membrilor din staff astfel de avantaje și privilegii.”

Dan, 38 de ani

————————————–

 

Zboruri gratuite

Cel mai important avantaj, ne spune Andreea, o româncă de 36 de ani din București, care lucrează ca Passenger Service Agent pentru o companie aeriană cunoscută în Marea Britanie, este faptul că primește bilete gratuite de avion spre mai multe destinații. Nu doar pentru ea, ci și pentru membri familiei, dar și prieteni.

„Cred că una din cele mai mari bucurii care mi-a înseninat ziua a fost momentul în care am aflat că vom primi bilete gratuite de avion atât pentru noi, cât și pentru cunoscuți. Nici nu începusem să lucrez ca și Passenger Service Agent la aeroportul Heathrow când, în timpul interviului, unul dintre membrii din staff ne-a povestit despre avantajele și dezavantajele acestui job. Printre cele mai importante beneficii l-a numit pe acesta: zboruri gratuite. Cine nu își dorește, nu? Doar că trebuie precizat faptul că, de obicei, angajații companiilor aeriene primesc bilete gratuite doar pe rute în care rămân locuri disponibile, adică nu neapărat o destinație în care vor ei să ajungă. În astfel de cazuri, procedeul este altul. În momentul în care un angajat dorește să rezerve un bilet sau o vacanță prin compania cu care lucrează poate introduce un cod la sfârșitul aplicației și poate beneficia de un mare discount”, ne spune tânăra din București.

————————————–

„De exemplu, anul trecut, am fost în Caraibe și am plătit pe biletul de avion doar 117 lire. În condițiile în care un astfel de bilet ajunge să coste undeva la 500 de lire. Este un privilegiu de care se pot bucura doar angajații companiilor aeriene. Însă nu este o regulă generală. Fiecare companie are propria politică. Unele oferă vouchere, altele bilete gratuite, altele discounturi. Altele toate la un loc sau chiar alte beneficii.”

Andreea, 38 de ani

————————————–

 

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!