Prizonieri în Țara Galilor (video)

Articol publicat in sectiunea Diaspora pe data 14 iulie 2015

uk_tara galilor_raid

Câțiva români erau ținuți în sclavie într-un parc de rulote din Țara Galilor, lângă Cardiff, scriu jurnaliștii britanici de la Daily Mail.

Polițiștii au eliberat în total 13 persoane, doi britanici, opt polonezi și trei români cu vârste între 23 și 56 de ani. Oamenii găsiți în mai multe caravane din același loc erau forțați să muncească. Cele 13 persoane au fost eliberate în urma unei acțiuni cu nume de cod Purple Barracuda și au fost duse într-un loc secret, unde au primit suport de la autoritățile britanice.

Peste 250 de polițiști au participat la această operațiune în urma căreia au fost arestate 20 de persoane pentru muncă forțată, spălare de bani, furt și furt de energie electrică. În timpul raidului au fost confiscate arme periculoase, grămezi de bani și mașini de lux, printre care și un Ferrari, toate suspectate ca provenind din infracțiuni.

Potrivit poliției, au fost ridicate săbii, macete și un pistol, un Ferrari California T, în valoare de £160.000, și un alb Range Rover Sport, care costă 90.000 de lire sterline. Inspectorul șef James Dyson, de la Poliția South Wales, a declarat că operațiunea a fost punctul culminant al „câtorva luni” de planificare și de investigații.

Autor articol: Oana Padureanu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!