Probleme cu Mățel

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 17 iulie 2014

543 alex matel

După Cupa României şi Supercupa câştigată la startul acestui sezon, Astra Giurgiu speră să adauge în vitrina cu trofee a clubului şi pe cel mai important: titlul în Liga 1. Însă antrenorul Daniel Isăilă are mari probleme de lot, iar unul dintre cei mai valoroşi jucători pe care i-ar putea pierde giurgiuvenii este Alexandru Măţel.

Fundaşul dreapta a intrat în conflict cu oficialii echipei imediat după ce a refuzat să îşi prelungească înţelegerea pe care o are cu clubul. Mai mult, Ioan Niculae acuză jucătorul că a fost lipsit de fair-play în negocieri: “M-a minţit”, spune el.

Fundaşul naţionalei declară că nu are de gând să facă pasul în spate şi că şi-a exprimat de ceva vreme dorinţa de a fi lăsat să plece, deşi mai are contract încă un an cu echipa din Giurgiu.

“Bineînţeles că îmi doresc să joc, am contract cu ei şi, atâta timp cât vor avea nevoie de mine, cu cea mai mare plăcere voi veni să îmi ajut echipa. Asta dacă voi fi ofertat de cei din conducere să joc, să mă antrenez cu echipa. Dacă nu, eu îmi duc contractul până la bun final, important este că sunt sănătos şi că pot să mă descurc”, a spus Măţel.

“Prima discuţie pe care am avut-o cu domnul Niculae a fost, normal, că îmi doresc şi eu să plec, am 4 ani la această echipă, dar nu îmi doresc să plec niciodată liber de contract. Îmi doresc ca acest club să îşi ia nişte bani pe mine. Acum s-a ajuns în situaţia asta şi sunt judecat că aş vrea să plec liber de contract, dar nu e nici pe departe adevărat”, a mai declarat el.

Cu toate acestea, patronul Niculae crede că nu mai există cale de mijloc şi că jucătorul va trebui să se supună deciziei de a se antrena singur, ceea ce ar putea să-i strice acestuia planurile de viitor.

“Nu ştiu cine e Măţel. Cred că este un jucător care a stat un an şi 8 luni la noi, a fost şi s-a operat în Germania, Italia, Turcia pe banii acestui club, l-am luat din B şi am făcut jucător de naţională din el, iar drept mulţumire după ce i-am acceptat pretenţii până la cer a doua zi a fugit. El cu Astra nu mai are nici o şansă. M-a minţit duminică, a zis că semnează luni, iar luni îmi spunea că nu are pix. Marţi, că e la Constanţa, iar miercuri pleacă cu echipa în cantonament. Normal că l-am adus înapoi. El un an şi ceva cât mai are contract cu Astra va sta şi va face pregătire conform regulamentului UEFA în vigoare. Pur şi simplu se va antrena de două ori pe zi”, a declarat Ioan Niculae.

Situația a fost urmărită și de antrenorul naționalei, Victor Pițurcă, acesta discutând personal cu părțile în încercarea de a aplana conflictul, doar că nu a avut nici cele mai mici șanse să facă acest lucru. În aceste condiții, selecționerul trebuie să pregătească naționalei un înlocuitor.

De la Astra au plecat în această vară Paul Papp, revenit la Chievo, Ştefan Popescu, neoprit în lot, Laurenţiu Iorga, plecat la Pandurii, Andrei Mureşan, plecat la Şerif Tiraspol şi Karim Yoda, care a semnat cu Getafe.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!