Probleme cu tranferul lui Mutu

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 17 octombrie 2014

554 adrian mutu

Transferul lui Adrian Mutu la echipa indiană FC Pune City ar putea să nu se mai materializeze. Nu se poate spune că este o pierdere: Mutu ar putea semna cu Fiorentina în următoarele zile!

La finalul weekend-ului, pe site-ul Superligii indiene de fotbal, la secţiunea dedicată echipei Pune City FC, Adrian Mutu figura ca jucător al echipei patronate de Salman Khan şi în care echipa italiană Fiorentina deține și ea 15% din acţiuni. În dimineața zilei de marți Mutu dispăruse de pe pagina echipei care oficializase în ultimele 2 săptămâni transferurile francezului David Trezeguet şi al grecului Konstantinos Katsouranis. Iar faptul că atacantul român de 35 de ani nu apărea pe site echipat în tricoul portocaliu-violet al lui Pune a ridicat semne mari de întrebare.

Gazzetta dello Sport a scris că Adi Mutu ar făcut scandal la ambasada Indiei din Bucureşti în momentul în care a solicitat viza. Conform jurnaliștilor din Cizmă, Mutu s-a prezentat la sediul reprezentanţei diplomatice în stare de ebrietate. Fostul atacant al Petrolului a cerut eliberarea rapidă a vizei având în vedere situaţia în care se află, campionatul începând deja în India, dar funcţionarii ambasadei i-au transmis că nu este o situaţie de urgenţă şi că va trebui să revină atunci când se va calma.

În ciuda acestui fapt și a celor spuse de italieni, Mutu a primit viza de India, situație pe care a confirmat-o într-un mesaj pe una dintre rețelele de socializare, însă nu se ştie dacă va mai evolua pentru Pune City, chiar dacă a semnat pe doi ani cu indienii. Motivul este legat de clauza de reziliere existentă în contract, care îi permite lui Mutu să rezilieze angajamentul în cazul în care are o ofertă mai bună.

Numai că violanews.com a scris deja de săptămâna trecută că Mutu ar putea reveni la Fiorentina din ianuarie, după terminarea campionatului în India, fiind împrumutat de Pune City la echipa din Firenze, acolo unde românul a declarat că s-a simţit ca acasă:

“Briliantul, fiul rătăcitor, s-ar putea întoarce. Conform surselor noastre, există un fel de acord verbal pentru revenirea lui Mutu la Fiorentina, în ianuarie. El nu şi-a ascuns niciodată nostalgia pentru Florenţa şi nici dorinţa de a-şi încheia cariera în tricoul «viola». Mutu bis? Fiorentina aşteaptă întoarcerea Fenomenului”.

De la zvonuri se poate ajunge la precipitare: se pare că Mutu şi-ar dori să revină la Fiorentina încă din această lună, negocierile fiind avansate. Rămâne de văzut care e direcţia pe care o doresc oficialii echipei Viola: să ridice echipa din India sau să îl ia încă de acum pe Mutu în Serie A. Oficial, jucătorul a declarat că a semnat cu Pune, dar că există unele probleme: “Transferul la Pune e, momentan, doar o problemă birocratică, nu ştiu dacă voi ajunge la echipa indiană. Nu mai sunt probleme cu Petrolul, ci cu echipa indiană”, a spus Mutu, nu înainte ca site-ul italian să spună că “obstacolele par că sunt de netrecut, iar transferul nu se va realiza, India rămânând un vis îndepărtat”.

FC Pune City urma să debuteze marți în campionatului Indiei, împotriva lui Dynamos Delhi, echipa la care joacă Alex del Piero.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!