Probleme de sănătate

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 7 decembrie 2009

 

Vice campioană europeană la bârnă, Ana Maria Tămârjan a început să depăşească problemele de sănătate de până acum. Operată la genunchiul drept, ea se pregăteşte şi pentru intervenţia la cel stâng.

 

Durerile postoperatorii şi recuperarea îi ridică Anei noi obstacole în visul de podium.

 

Primul pas a fost făcut la Târgu Mureş, unde micuţa ploieşteancă a suferit o artroscopie la genunchiul drept, diagnosticul indicând ciupituri de menisc.

 

„Doctorul Octav Russu ne-a explicat că a fost afectat doar meniscul extern, iar acest lucru ne dă mai multe speranţe pe viitor”, a declarat, pentru ProSport, antrenorul Nicolae Forminte.

 

Nu au trecut bine emoţiile primului hop, că gimnasta de 18 ani se pregăteşte pentru cel de-al doilea test.

 

Peste câteva zile, tot la Târgu Mureş, îi va fi extirpat un chist de la genunchiul stâng, problemă ce a survenit în urma accidentării la Mondialele de la Stuttgart, în 2007. „Va fi o perioadă foarte grea pentru ea. Va avea mult de muncit cu recuperarea, durerile nu vor fi deloc de neglijat, dar credem că are putere să reuşească”, a conchis Forminte.

 

Un caz asemănător îl reprezintă cel al fundaşului nigerian al Stelei, Ifeanyi Emeghara, operat la ambii genunchi în acelaşi timp. Medicul roş-albaştrilor, Radu Paligora, a explicat de ce acest lucru a fost o greşeală: „S-a constatat, după operaţie, că, atunci când Emeghara făcea recuperarea pentru un picior, presiunea apăsa asupra celuilalt genunchi operat.”


Etichete: , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!