Probleme financiare grave la Cluj

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 7 noiembrie 2014

557 vasile miriuta

Supărarea antrenorului Vasile Miriuţă de la finalul partidei cu Brașovul are o explicaţie clară: problemele financiare.

Antrenorul a avut o discuţie cu unul dintre acţionari şi acesta l-a asigurat că până joi vor fi virate două din salariile restante către jucători şi către staff-ul tehnic. Miriuţă le-a comunicat şi jucătorilor, care plănuiseră greva şi refuzul de a pleca la Botoşani, acolo unde vor juca în următoarea etapă din Liga 1.

Problema s-a schimbat înainte de meci, așa cum doar la noi se poate. Ştefan Gadola, unul dintre acţionarii firmei EnergoBit, care a preluat pachetul majoritar al echipei de la Arpad Paszkany, s-a răzgândit. Motivul schimbării deciziei a fost disensiunile apărute între el şi Paszkany, chiar înaintea meciului în cauză.

Gadola s-a supărat pe fostul finanţator al CFR-ului şi i-a anunțat pe Iuliu Mureşan şi Răzvan Zamfir că nu deblochează banii de salarii. Vestea a ajuns şi la Vasile Miriuţă:

“Am pierdut meciul, dar, încă o dată, nu am ce să le reproşez băieţilor. Eu am tras acolo nădejdea, un semn de alarmă, nu mai pot să-i motivez, ăsta-i adevărul. De o lună de zile numai eu ştiu cum îi motivez, numai eu ştiu cum se motivează jucătorii să vină la antrenament. Nu mai poţi, dacă nu-i plăteşti nu mai pot să joace şi le dau dreptate jucătorilor. Încă o dată, trag un semnal de alarmă. Dacă săptămâna aceasta nu se vor rezolva problemele financiare, nu ştiu cine va mai juca aici. Sincer vă spun, eu ca antrenor nu am ce să le mai spun. De o lună jumătate le spun: ‘Haideţi băieţi, mai trageţi un pic.’ Nu am ce să le reproşez, chiar îi felicit pentru atitudine şi astăzi. Nu se poate face performanţă şi fotbal fără bani. Atunci să punem lacăt şi să ne vedem fiecare de treaba noastră. Nu ai de ce să aştepţi finalul turului pentru a se rezolva problemele, ele trebuie rezolvate acum. Jucătorii sunt neplătiţi de 4-5 luni, ăsta e adevărul, ce să ne mai ascundem. Staff-ul tehnic este neplătit. Nu se mai poate aşa ceva. Orice se face ceva, ori la iarnă ne luăm la revedere frumos, ne strângem mâna şi mulţumim la fiecare”, a spus Miriuţă, dezamăgit de situație.

Miriuţă le-a comunicat jucătorilor vestea i-a rugat să aştepte până joi, în speranţa că Ştefan Gadola îşi va onora promisiunea făcută. Tehnicianul a plecat după meci la Budapesta şi se va întoarce joi. Până atunci jucătorii nu se vor antrena, iar greva are mari şanse să devină realitate, iar cei mai importanţi jucători să refuze să facă deplasarea la Botoşani.

Antrenorul are şi el acelaşi motiv de supărare. La fel ca şi fotbaliştii, Vasile Miriuţă şi-a primit ultimii bani în vară, în ciuda faptului că a refuzat mai multe oferte în pauza competițională.

“Asta este problema în România, nu suntem respectaţi, nici jucătorii, nici antrenorii. Dacă nu ai rezultate te dă afară, dacă stai 3, 4 luni nu îţi iei banii. Ăsta este adevărul în România! Jucătorii nu sunt apăraţi, antrenorii nu sunt apăraţi, nu avem nici o lege aici, nu ai nici un sindicat, suntem vai de mama noastră. Dacă vor să mă dea afară, care este problema? Am făcut la clubul ăsta cu jucătorii ăştia 26 de puncte fără să fie plătiţi, nu pot să-i cert”, a spus Miriuţă la conferinţa de presă.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!