Probleme financiare grave la HCM Constanţa!

Articol publicat in sectiunea Sporturi pe data 28 august 2014

547 hcm constantaGoran Bogunovici şi Nikola Kedzo, cei doi croaţi ai HCM-ului, şi macedoneanul Branislav Angelovski au părăsit formaţia de la malul mării din cauza problemor financiare cu care se confruntă clubul la ora actuală.

Croatul Goran Bogunovici a fost învoit de club să-şi rezolve unele probleme personale, dar acesta nu a revenit încă în România şi nici nu se ştie dacă mai vine, iar în ceea ce îl priveşte pe Nikola Kedzo constănţenii nu au achitat suma de 2.400 de euro reprezentând taxa de transfer internaţională, după ce a fost adus de la Metalurg Skopje.
Branislav Angelovski, care activa la HCM Constanţa din 2010, a decis şi el să plece fiind nemulţumit de problemele grave cu care se confruntă clubul.

Ca situaţia să fie şi mai grea, nici antrenorul cu portarii Alexandru Buligan nu mai face parte din staful echipei constănţene.
“Sunt 90 la sută şanse să nu ne prezentăm nu numai în Liga Campionilor, în meciurile de calificare, ci şi în campionat, pentru că nu s-au găsit bani. Noi mai avem speranţe şi mai aşteptăm un răspuns de la Ministerul Sportului. Dacă vom avea un răspuns favorabil, s-ar putea să deblocăm acei bani de la Consiliul Judeţean, pe care nu-i putem accesa din cauza acestei noi Legi 350. Probabil că Supercupa României va fi ultimul meci. Chiar dacă vom rămâne la HCM, vom fi într-o formulă mult, mult mai restrânsă. Mă aşteptam ca în ţara asta măcar sportul să fie lăsat în pace, pentru că e singurul domeniu în care putem scoate capul la nivel internaţional”, a declarat extrema stângă George Buricea.

Campioana României la handbal masculin în ultimii 6 ani ar trebui să participe, în perioada 6-7 septembrie, în Belgia, la turneul de calificare în grupele principale ale Ligii Campionilor, însă participarea este condiţionată de plata a aproximativ 30.000 de euro, bani pe care conducerea clubului nu îi are pentru moment.

Curtea de Conturi a blocat suma de aproximativ 900.000 de euro acordată de consilierii judeţeni din Constanţa, în luna ianuarie, grupării HCM Constanţa, sumă cu care echipa nu ar fi avut probleme azi.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!