Probleme grave de sănătate ignorate

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 21 aprilie 2014

De obicei, oamenii trec cu vederea unele semne care arată că au o problemă de sănătate. Unele dintre acestea nu ar trebui ignorate, putând fi semnul a ceva mai grav. 

Durere severă de cap

O durere puternică de cap, însoțită de probleme ale vederii și migrene poate fi indiciul unui anevrism. Conform ABC News, o astfel de problemă gravă apare la până la 5% dintre oameni, însă nu le cauzează probleme în majoritatea cazurilor.

Complicațiile apar atunci când punctul în care se produce anevrismul se rupe. Cei care fumează sau care au avut în familie cazuri de anevrism cerebral trebuie să fie mai atenți. Un astfel de anevrism poate cauza leziuni cerebrale în doar câteva minute, spune specialista în domeniu Elsa-Grace Giardina. 

Durere ascuțită într-o parte

Dacă simți o durere ascuțită în partea dreaptă, ai greață și faci febră rapid, atunci probabil ai o apendicită. În acest caz, apendicele este inflamat și poate cauza probleme mari dacă nu este scos.

O altă posibilitate este un chist ovarian, în cazul femeilor. De obicei, un chist dispare singur, dar, dacă se sparge, provoacă dureri insuportabile.

În ambele cazuri, este nevoie de o operație de urgență. 

Durere trecătoare în piept

Dacă uneori simți o durere în piept sau una care îți dă senzația că ceva te strânge în acea zonă, poți avea chiar un atac de cord.

Aceste senzații pot fi și cauza refluxului gastro-esofagian, acesta fiind mai puțin grav.

Simptomele atacului de cord sunt mai puțin severe în cazul femeilor, el având loc adesea în timpul exercițiilor fizice. 

Durere de picioare și inflamație

Dacă gamba este mai sensibilă într-o zonă și este inflamată, prezentând culoarea roșie la atingere, atunci poți avea un tip de tromboză, adică formarea unui cheag de sânge. Acesta blochează circulația sângelui, apărând mai des la fumători. Nu se recomandă masajul zonei respective, ci o vizită la doctor, pentru a ți se prescrie medicamente care vor dizolva cheagul de sânge. Altfel, cheagul de sânge poate ajunge la plămâni și îți poate crea probleme mari.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!