Probleme in obtinerea unui credit?

Articol publicat in sectiunea Bani, taxe şi beneficii pe data 7 august 2011

Drepturile dumneavoastra cand aveti de-a face cu un refuz in ceea ce priveste o cerere de creditare.

In clipa de fata nu exista o „lista neagra” a persoanelor pe care creditorii le vor refuza automat in clipa cand acestea vor face o cerere pentru un credit. Majoritatea creditorilor se folosesc de o combinatie intre informatiile detinute de agentiile de referinta pentru creditari si propriul sistem de apreciere al creditarii, care decide daca si in ce conditii va va fi oferit un credit.

Agentiile de referinta tin inregistrari ale majoritatii creditelor care au fost acordate la un moment dat. Puteti obtine o copie a referintelor personale aplicand pentru acest lucru la una dintre cele trei mari agentii, Experian, Equifax si Call Credit. Pentru acest lucru este necesar sa oferiti urmatoarele informatii: numele, adresa, data nasterii si toate adresele anterioare, pentru ultimii 6 ani. Pentru acest serviciu, agentiile de referinta vor percepe o anumita taxa.

Daca aveti un credit implicit sau o hotarare judecatoreasca locala inregistrate pe numele dumneavoastra, de obicei acestea vor ramane acolo pentru 6 ani, inainte de a fi automat inlaturate din inregistrarile existente.

In ceea ce priveste sistemul de punctaj al creditorilor, acesta ofera diverse scoruri pentru diverse criterii luate in considerare. De exemplu, veti obtine mai multe puncte daca sunteti inregistrat in lista electorala. Un numar mai mare de puncte va va ajuta sa capatati creditul de care aveti nevoie. Creditorii au fiecare criteriile lor de apreciere a lucrurilor, asa ca puteti fi acceptati de catre unii si refuzati de altii.


Etichete: , , , , ,

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!