Probleme mari la juniorii Stelei

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 31 martie 2014

528 academie steauaCea mai mare problemă cu care se confruntă juniorii Stelei este cea a terenurilor de antrenament. În Complexul Sportiv Steaua sunt patru terenuri de fotbal, dintre care trei cu gazon natural. Pe cel cu iarbă sintetic, sunt înghesuiţi şi pentru meciuri, dar şi pentru antrenamente, toţi juniorii Stelei. Este terenul care până acum 7 ani era plin cu zgură.

„Ne facem antrenamentele exclusiv pe sintetic, pe ultimul teren din bază, cel care a fost de zgură. Acolo ne antrenăm toţi juniorii, şi tot acolo ne jucăm toate partidele. Râdeam de multe ori cu colegii că după ce am înghiţit ani de zile praful de la zgură, acum ne rupem genunchii pe sintetic. Mirosul de iarbă îl mai simţim când bate vântul dinspre vest, dinspre terenurile echipei mari. Dacă eşti cu adevărat norocos, poţi să prinzi un meci pe terenul 5. Mai erau terenurile 6 şi 7, care acum s-au unit, însă nu avem acces acolo sub nicio formă, sunt rezervate echipei mari. Şi pe 5 până de curând pusese Armata stâlpi pentru rugby, de curând s-a revenit la porţi de fotbal. Când e aglomeraţie mare pe sinteticul din Ghencea, facem antrenamente şi la Liceul Mircea Eliade, tot pe sintetic, însă unul de dimensiuni mai mici, are vreo 70 de metri lungime”, spune un junior din curtea Stelei.

Nici când vine vorba de apă și mâncare lucrurile nu stau mai bine. „Mâncare de la club? Două sandvişuri, o banană, o ciocolată şi apă plată era pachetul, acum câţiva ani, dar numai atunci când plecam în deplasare pentru un meci. În ultimul timp, nu mai aveam nici măcar apă la meciuri, ne cumpăram singuri. Nici măcar staff medical nu aveam aşa cum ar fi trebuit. E un singur om care ne dă verdictul şi ne şi tratează: gheaţă şi Fastum Gel pentru orice”, povesteşte respectivul junior.

Steaua nu oferă aceleaşi avantaje din contractul cu Nike şi juniorilor. „Şi cu echipamentele a fost o situaţie foarte proastă. Acum 3-4 ani erau o groază, Nike ne aducea cam o dată la 6 luni geci, treninguri, jambiere şi tricouri. În ultimul timp nu ştiu ce s-a întâmplat, nu mai primim. Am mai prins echipamentele care au rămas de la echipa mare, mai ales acum când s-a jucat în UEFA Youth League, acum a prins fiecare câte ceva dintre cele vechi de la echipa mare. Ghetele sau apărătorile sunt exclusiv responsabilitatea noastră. Cine are bani îşi cumpără, cine nu, nu are. Mergem la echipa mare şi ne rugăm: «Hai, Tănase, adu-mi şi mie nişte ghete mai vechi că porţi cât mine. Hai, Popică, dă-mi şi mie nişte jambiere», cam aşa merge treaba.”

În aceste condiţii au crescut, în ultima perioadă, puşti precum Iulian Roşu, Cristian Puşcas, Valeriu Lupu, Răzvan Grădinaru sau Toşca, fotbalist cumpărat acum de Steaua de la Viitorul Constanța.

Autor articol: Bogdan Constantinescu

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!