Probleme pentru Contra

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 20 martie 2015

574 contraEchipa lui Cosmin Contra, Guangzhou R&F, a pierdut al doilea meci consecutiv în Grupa F a Ligii Campionilor Asiei, 0-1, împotriva coreenilor de la Seongnam. Este al doilea eşec pe propriul teren pentru Contra în competiţia amintită şi al treilea în total, Guangzhou îndepărtându-se de eventuala calificare în faza următoare a competiţiei.

Ceea ce la început se arăta ca un debut excelent pentru Cosmin Contra, adică victorie la primul meci în Liga Campionilor Asiei, calificarea în grupele competiţiei, dar şi succesul din prima etapă a Ligii chineze, s-a evaporat în aer. Eşecul din a doua etapă a campionatului, 0-1 cu Shanghai Shenhua, a fost dublat de încă o înfrângere, cu scor identic, în Grupa F a Ligii Campionilor Asiei.

Guangzhou a cedat surprinzător cu Seongnam, coreenii care câştigaseră cu 2-0 şi meciul cu Gamba Osaka, din runda precedentă. Unicul gol al partidei a fost marcat de atacantul coreean Hwang Eui-Jo, în minutul 26. Situaţia din Grupa F este una de-a dreptul ciudată. În frunte se află thailandezii de la Buriram United (6p) şi coreenii de la Seognam (6p), urmaţi de Guangzhou (3p) şi Gamba (0p). Urmează meciul dintre Buriram şi Gamba Osaka.

Numai primele două echipe se califică în faza următoare a competiţiei, și astfel Guangzhou va trebui să câştige cu Seongnam şi Buriram în deplasare pentru a avea speranţe.

Mult mai interesant este că trupa lui Contra a obţinut o singură victorie pe teren propriu în acest sezon, 3-0 cu singaporezii de la Warriors în turul preliminar al Ligii Campionilor Asiei. În restul meciurilor, Guangzhou a pierdut cu 2-1 cu Buriram, 1-0 cu Seongnam şi 1-0 cu Shanghai Shenhua în campionat.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!