Probleme pentru Pintilii

Articol publicat in sectiunea Stranieri pe data 13 februarie 2015

569 pintiliiSituaţia lui Mihai Pintilii la Al Hilal este destul de incertă după ce Georgios Samaras a fost transferat şi i-a ocupat locul liber pentru jucători străini. Astfel, românul ar putea fi împrumutat la Steaua, dar ar putea să nu mai joace până în vară dacă ambele cluburi nu se înţeleg. Al Hilal n-a plătit nici acum suma pentru transferul de la Steaua, dar oficialii au spus că vor rezolva problema până pe 14 februarie.

Mihai Pintilii a plecat la Al Hilal în vara lui 2014 împreună cu Laurenţiu Reghecampf, însă aceasta nu a fost chiar cea mai inspirată decizie. Atras de un milion de euro pe sezon, internaţionalul român n-a stat prea mult să raționeze când a semnat contractul. Pintilii n-a reuşit să confirme şi a intrat în dizgraţia conducerii clubului din Arabia Saudită. După 6 luni de la transfer, el a primit vestea că nu mai intră în planurile echipei.

Imediat după ce s-a anunţat că nu mai este dorit de Al Hilal, Pintilii a fost prezentat în România ca un fel de erou. Impresarul jucătorului şi Laurenţiu Reghecampf au afirmat că despărţirea de Al Hilal a venit la dorinţa lui Pintilii, care s-a sacrificat pentru a elibera un loc pentru străini, destinat lui Samaras.

Cu toate acestea, grecul a fost primit ca un adevărat star, dar l-a forţat pe Reghecampf să scape de un jucător străin, pentru că regulamentul din Arabia Saudită îi interzice unei echipe să folosească mai mult de trei jucători străini. Reghecampf avea astfel de ales între Tae-Hwi Kwak, Thiago Neves şi Pintilii. El ar fi vrut să renunțe la Thiago, dar conducerea clubului i-a transmis că Pintilii este cel care va pleca.

Cum rezultatele ca antrenor nu aveau cum să-i permite să discute prea mult acest lucru, Reghecampf nu a avut altceva de făcut decât să se execute.

Pintilii se află în Antalya pentru turneul naţionalei. El speră că situaţia lui se va clarifica, iar prima variantă adusă în discuţie a fost împrumutul la Steaua până în vară. Salariul ar urma să fie suportat de arabi, aceștia având și dreptul să decidă dacă la finalul împrumutului vor apela din nou la el.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!