Problemele sexuale ale bărbaților

Articol publicat in sectiunea Sănătate pe data 15 ianuarie 2016

Bărbații evită să vorbească despre problemele care țin de viața sexuală sau zonele lor intime, astfel că multe semne ce ar putea indica boli sau afecțiuni grave trec de multe ori neobservate, până când devine prea târziu.

Cel mai des întâlnite probleme specifice părții intime bărbătești sunt durerea și dificultățile întâmpinate cu erecția, susține Hadley Wood, urolog la o clinică americană de specialitate din orașul Cleveland, citată de Men’s Health.

Probleme cu urinarea

Dacă ai astfel de neplăceri, este posibil ca săpunul să fie de vină. El ar fi putut intra pe uretră și irită acest traiect al urinei. În cel mai rău caz, poți avea uretrită, o infecție produsă de o bacterie.

Un semn clar al acestei probleme o reprezintă secrețiile de culoarea laptelui. Dacă durerea persistă, este bine să mergi la doctor pentru a ți se da un tratament.

Dacă ai făcut sex neprotejat în ultimele trei săptămâni, poți avea chiar gonoree, ceea ce reprezintă chiar o problemă serioasă.

Erecție slabă

Unii factori psihologici, precum depresia, pot determina o erecție slabă. De asemenea, medicamentele pot fi de vină. În cazul bărbaților cu vârsta peste 45 de ani, erecția slabă e semnul diabetului sau al unor boli de inimă.

Ca alternativă la medicamentele antidepresive poți apela la consiliere psihologică.

Erupție într-un loc sensibil

Dacă ai o erupție într-o zonă intimă mai sensibilă, cauza poate fi sexul prea sălbatic sau o iritație produsă de activitatea fizică intensă. De asemenea, un nou detergent pe care îl folosești la spălarea hainelor poate fi de vină.

În cel mai rău caz, poți avea sifilis, această boală apărând ca o erupție nedureroasă la început. Dacă totul persistă peste două săptămâni, ar fi timpul să mergi la medic.

Sângerări

Bărbații se sperie foarte tare dacă sperma lor conține sânge. Totuși, experții spun că un asemenea semn nu arată neapărat că cineva are o boală.

În cel mai rău caz, culoarea poate fi dată de o infecție a prostatei, a testiculelor sau de cancer.

Dacă această culoare ciudată este însoțită de durere la ejaculare sau de urinare cu sânge, ar fi timpul să îți faci o programare la doctor.

Autor articol: Diana Roman

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!