Procurorii cer audierea lui Becali

Articol publicat in sectiunea Fotbal pe data 18 martie 2016

621 becaliProcurorii au cerut la începutul săptămânii, la termenul de judecată din dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, ca finanţatorul echipei Steaua, Gigi Becali, să fie audiat din nou, după ce şi-a schimbat declaraţia în dosar.

La termenul de luni, în dosarul omului de afaceri Gabriel Popoviciu, procurorii DNA au cerut reaudierea lui Gigi Becali, urmând ca instanţa să ia o decizie în acest sens. Avocaţii din dosar s-au opus solicitării DNA, însă judecătorul le-a dat la dispoziţie 72 de ore, timp în care să studieze precizările pe care finanţatorul Stelei le-a făcut la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu schimbarea declaraţiilor din dosar.

DNA a deschis un dosar penal pe numele lui Gigi Becali, iar săptămâna trecută procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirile. Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului după declaraţiile date în dosarul în care este judecat omul de afaceri Gabriel Popoviciu pentru complicitate la abuz în serviciu contra şi dare de mită în legătură cu retrocedarea unui teren din zona Băneasa.

Este vorba despre declaraţia pe care a dat-o George Becali în faţa judecătorilor la data de 15 februarie 2016, fiind relatate informaţii diferite de cele din mărturia pe care a depus-o iniţial în dosar, au declarat pentru mass-media surse judiciare.

Următorul termen în dosarul lui Gabriel Popoviciu are loc pe data de 31 martie.

Autor articol: Liviu Untaru

Comentarii

Spune-ti si tu parerea!